Cambus 25 Year Old – Batch #5

Cambus 25 Year Old – Single grain Lowland whisky

Cambus 25 Year Old er en skotsk single grain whisky på 50,1% Vol. Whiskyen kommer fra det nu lukkede Cambus Distillery. Da det var aktivt var et af Skotlands destillerier i Lowland regionen. Whiskyen er sendt på markedet af den uafhængige aftapper That Boutique-y Whisky Company, og dette er batch #5, og der er sendt 349 flasker på markedet i september 2018. Det har ikke været muligt at finde information om, hvilken type fad den har lagret 25 år på. Ej heller har det været muligt at finde noget information, om den er kølefiltreret eller ej.

Besøg: Aftapperens hjemmeside

Anmeldelse #122

Anmeldelse af Cambus 25 Year Old

Næse:

Man dufter straks egetræ når næsen sættes til glasset. De 25 år i fadet har sat sit aftryk. Langsomt kommer noter af moden pære frem fra baggrunden. Frugtsødmen bliver efterhånden mere dominerende, og der duftes nu modne æbler også. En let aroma fra vanilje kommer stille og roligt frem. Når man har smagt på drammen, og igen sætter næsen til glasset, så fornemmes lidt mandel i baggrunden, som næsten giver en fornemmelse af marcipan. Alkoholen er ikke specielt kraftig i næsen.

Cambus 25 Year Old - Sample

Cambus 25 Year Old – Sample

Palette:

De 50.1% vol viser mere bid i smagen, hvor man først mødes af et godt spark af spritten. Lidt vand klæder drammen godt, og tager det lidt barske og sprittede udtryk ned på et mere tåleligt niveau. Der gives nu plads til en let frugtsødme, som også var til stede i aromaen. Efter et par nip smages en smule egetræ, og smagen af vanilje kommer en smule frem. Ligeledes findes smagen af marcipan kun ganske svagt.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne single grain whisky. Afslutningen er præget af varme fra alkoholen. Der gives en smule plads til en let frugtsødme og en smule vanilje. Der fornemmes svagt lidt prikken på tungen fra nogle stærke krydderier, men det er hurtigt væk igen. Der er en smule bittert udtryk på tungen, inden det hele ebber ud i en fornemmelse, som når man har drukket snaps.

Hvad siger producenten:

“Here we have our bottling of single grain Scotch whisky from the closed Cambus distillery. Founded back in the early 1800s, Cambus happily produced its whiskies until 1913, when a fire halted production and forced the distillery to close until 1938. The doors of Cambus were open once again until 1993, when they shut for their final time. If you’re really into your Cambus whiskies, you’ll surely pick out all the subtle references found on the label of our bottling of Cambus single grain. You could even circle them and put it on your mantlepiece to show off to all your friends about how much you know about Cambus. Clever clogs.”

Konklusion:

Denne single grain whisky imponerer ikke specielt. Whiskyen lever fint op til parolen, at grain whisky bare er kedelig industri whisky. Efter at have smagt nogle stykker med mange års lagring, så har jeg indset at grain whisky faktisk godt kan være spændende, men det kræver lang lagring. Dette er 25 år gammel whisky, så min forventninger var skruet en smule i vejret. Jeg blev en dog lidt skuffet, da kun næsen viste et positivt billede. Man kan finde en flaske for omkring 700,- kroner, og jag gav 60,- kroner for denne sample. Den er nok ikke helt pengene værd. Det mest interessante er nok at den kommer fra et lukket destilleri, så der laves ikke mere af den. Konklusionen på denne anmeldelse af Cambus 25 Year Old er, at den lever op til fordommende om grain whisky, og skuffede lidt på trods af høj alder.

2/5 (1)