Laura Bullion – American Outlaws

Laura Bullion – Bourbon Barrel Aged Barley Wine

Laura Bullion er en fadlagret Barley Wine på 12,4% vol. Øllen er brygget på det danske Amager Bryghus. Denne aftapning er lagret på ex-bourbon fad i 15 måneder inden den er hældt på flaske. Det fremgår ikke på etiketten, fra hvilket af de amerikanske destillerier fadene kommer. En tur på internettet afslører at den har ligget på fad, der tidligere har indeholdt Blanton’s Bourbon, og der fremstilles på  Buffalo Trace Disitillery. Øllen er med i serien af fadlagrede øl fra bryggeriet, der hedder “American Outlaws”. Den er aftappet uden brug af pasteurisering og filtrering. Flasken i denne anmeldelse er fra 2022 serien og har Batch #2356.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #456

Anmeldelse af Laura Bullion

Næse:

Maltsødme kommer op fra glasset først. Der følges op med en duft af hengemthed, som man kender det fra det gamle og fugtige loftsrum. Langsomt kommer en duft af lys karamel og vanilje mere og mere frem i duften. Momentvis opfanges et strejf af mynte i næsen, for hurtigt at forsvinde igen. En oplevelse man også kan opleve i whisky lagret på ex-bourbon fad. Man mærker ikke de 12,4% Vol alkohol i duften.

Laura Bullion

Laura Bullion

Palette:

Sød karamel og vanilje smages som det første, når øllen første gang rammer munden. Der følges hurtigt op med sødme fra malten. Efter et par mundfulde får øllen et mere vinøst udtryk, hvor det bliver tydeligt at øllen har noget alder på sig. Om det skyldes de 15 måneders lagring på fad, eller at jeg først drikker denne aftapning fra 2022 i efteråret 2023, kan ikke umiddelbart afgøres. En smule bitterhed bliver efterhånden mere tydelig, og giver en smule tørhed på tungen.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på øllen. Bitterheden er mere dominerende i eftersmagen. Man har en fornemmelse i munden, som når man har spist valnødder. Sødme fra lidt karamel og vanilje er stadig at finde i munden, men det aftager gradvist. Et strejf af syrlighed kommer lejlighedsvist en anelse frem, og sammen med bitterheden, giver det associationer til skallen fra grapefrugter. Man sidder tilbage med en fornemmelse i munden som når man har drukket te, der har trukket en anelse for længe.

Hvad siger producenten:

“That Texas-born Laura Bullion would end up in a life of crime couldn’t really come as a surprise ton anybody. After all her dad, Henry Bullion, was a bank robber, and her uncle with a bunch of train robbers. Her hometown, Knickerbocker, seemingly attracted outlaws as some sort of a safe haven. Laura’s parents divorced when she was only five, and her mother left her and her two siblings behind with their grandparents, when she found a new boyfriend whom she fancied a helluva lot more than bringing up three snotty kids.”

Konklusion

Dette er en god øl. Hvis man har lyst til at give sig i kast med genren fadlafrede øl, men ikke har mod på de helt mørke øltyper, så er dette en fin øl at starte med. Der er tydelig påvirkning fra lagringen på de aflagte bourbon fad, og man smager tydeligt at øllen har noget alder på sig. Man kan købe en flaske for omkring 170 kroner, hvis man stadig kan finde denne aftapning fra 2022 serien af American Outlaws. Konklusionen på denne anmeldelse af Amager Bryghus Laura Bullion, American Outlaws, er at det er en af de positive overraskelser i serien, der med al tydelighed viser, at det ikke kun er de helt mørke øl, der egner sig til fadlagring.