Chivas Regal 12 Year Old – klassisk blended whisky

Chivas Regal 12 Year Old – den “fine” fra da far var ung

Chivas Regal 12 Year Old er en skotsk blended whisky på 40% Vol. Chivas Brothers er bosiddende i samme lokaler som Strathisla Distillery i Moray i Skotland. Whiskyen er blended af flere forskellige whiskyer, som har lagret i mindst 12 år. En stor del af indholdet er Strathisla single malt whisky. Chivas hævder, at der er en tydelig Speyside karakter i whiskyen, hvilket jo giver god mening med meget Strathisla i blandingen. Whiskyen er desuden kølefiltreret. Det er endvidere en af de bedst sælgende whiskyer på verdensplan.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #116

Anmeldelse af Chivas Regal 12 Year Old

Næse:

Det første som rammer næsen, når man dufter til denne whisky, er overraskende nok egetræ, hvor 12 år på fad træder tydeligt frem. Bagved opfanger man fint lidt blomstersødme. Man fornemmer en smule vanilje og lidt syltet frugt. Der er en lidt spøjs “bi-duft”, som jeg ikke lige kan placere, men det minder lidt om blød stearin. Det lugter lidt som når man pillede i stearinlyset, da man var barn. Det forsvinder dog lidt igen, og frugtnoterne bliver tydeligere. Der er ikke meget bid i de 40% vol alkohol.

Chivas Regal 12 Year Old - Sample

Chivas Regal 12 Year Old – Sample

Palette:

Man mærker først lidt brændende fornemmelse fra alkoholen, der dog hurtig erstattes af et lidt vandet udtryk. Der er en smule krydderier at spore, der giver lidt styrke i smagen. Man fornemmer svagt lidt frugt og blomstersødme i baggrunden. Man mærker lidt bitterhed i smagen, og en smule vanilje i baggrunden

Afslutning:

Der er en kort eftersmag i denne dram. Den er præget af bitterheden, der også var til stede i paletten. Der er en svag sødme til stede, og den bliver mere dominerende efter et par mundfulde af whiskyen. I baggrunden kan man spore en smule syrlighed.

Hvad siger Producenten:

“Chivas 12 is smooth, rich and generous. It’s a blend of the finest malt and grain whiskies matured for at least 12 years, that deliver luxurious honey, vanilla and ripe apple notes. Because blended is better, in life and in Scotch. “

Konklusion:

Det er ikke den store og imponerende oplevelse man får, når man drikker denne dram. Det er faktisk kun duften, der viser en smule karakter. Da jeg var 16-18 år gammel, så var dette “den fine flaske whisky”, som blev fundet frem, når der kom gæster på besøg. Jeg må nok sige, at jeg er kommet et stykke videre i min udvikling indenfor skotsk whisky. Man kan købe en flaske for cirka 200,- kroner, og det er den bestemt ikke værd. Man kan købe meget andet single malt whisky til 200,- kroner som er langt bedre, og der bør man nok lægge sine penge. Konklusionen på denne anmeldelse af Chivas Regal 12 Year Old er, at minderne fra fordums tider, er en del bedre end whiskyen.

1/5 (1)