Ardmore 2002 17 Year Old – Hidden Spirits 2002/2019

Ardmore 2002 17 Year Old – Ex-bourbon single cask aftapning

Ardmore 2002 17 Year Old er en skotsk whisky på 52,7% Vol. Whiskyen er fremstillet på Ardmore Distillery, der er et af Skotlands destillerier i Highland området. Råspritten er brændt i 2002, hvorefter den er hældt på et ex-bourbon fad med kode #AM219. Her har den lagret til den igen er aftappet i 2019. Dermed er whiskyen 17 år gammel, og den er desuden en single cask aftapningen. Flasken er sendt på markedet af den uafhængige aftapper Hidden Spirits. Der er aftappet i alt 226 flasker.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #434

Anmeldelse af Ardmore 2002 17 Year Old

Næse:

Man mødes først af en let røg i næsen. Der gives dog hurtigt plads til andre duft-indtryk, mens den lette røg stadig anes i baggrunden. Der kommer hurtigt duft af søde grapefrugter og søde æbler frem. Citrusindtrykket er dog dominerende af de to, særligt efter at have smagt på whiskyen. Egetræ kommer efterhånden mere frem i aromaen, mens vanilje også bliver tydeligere. Samtidig kommer malt og nyslået græs frem i duften. Man mærker ikke umiddelbart de 52,7% vol alkohol i næsen.

Ardmore 2002 17 Year Old - Sample

Ardmore 2002 17 Year Old – Sample

Palette:

Alkoholen er mere markant i paletten, og vand kan med fordel tilsættes efter personlig præference. Noterne er sødmefyldt grapefrugt er meget tydelige i smagen. Ligeledes smages også søde æbler med en snert af honning. Der smages kortvarigt lidt stærk ingefær på tungen. Når drammen har stået nogle minutter i glasset, bliver vanilje og karamel mere og mere tydelig i paletten. Der fremkommer desuden et let mineralsk strejf henover smagen. Det hele pakkes ind i en let røg. Kombinationen mellem mineralitet og røg, leder tankerne i retning af visse Islay whiskyer.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på drammen. Grapefrugt og let-syrlige noter mærkes i munden. Momentvis kigger den stærke ingefær, der også var til stede i paletten, også frem i afslutningen. Det mineralske udtryk forstærkes i eftersmagen, og giver en lidt saltet og tør fornemmelse i munden. Afslutningsvis bliver egetræ, vanilje og karamel mere dominerede. Man efterlades med et fint lag af røg i munden, og lidt noter af egetræ, mens varmen fra alkoholen breder sig i svælget.

Konklusion:

Dette er en god whisky. Der er gode og interessante noter i både duft, smag og eftersmag. Særligt finder jeg kombinationen mellem tydelig grapefrugt, røg og mineralitet interessant. Sammen med ingefær giver det drammen en næsten frisk smag. Hele oplevelsen løftes af god kraft i alkoholen. Man kan købe en flaske for cirka 800,- kroner.  Jeg var heldig at finde denne 3 cl. whisky sample på tilbud til 20,- kroner. Til den pris kan alle være med, og få lov at prøve denne glimrende dram. Konklusionen på denne anmeldelse af Ardmore 2002 17 Year Old fra Hidden Spirits er, at dette er yderst interessant bekendtskab, som man bør prøve, hvis muligheden byder sig.

4/5 (1)