Highland Park 8 Year Old – The MacPhail’s Collection

Highland Park 8 Year Old – Orkney

Highland Park 8 Year Old er en whisky på 43% Vol. Whiskyen er fremstillet på det skotske destilleri Highland Park Distillery på øen Orkney. Denne aftapning er sendt på gaden af den uafhængige aftapper Gordon & MacPhail. Den er del i deres serie “The MacPhail’s Collection” og bærer undertitlen “Orkney”, der henviser til øen, hvor destilleriet er placeret. Whiskyen er lagret på en kombination af ex-bourbon fad og ex-sherry fad. Den har modnet på disse fad i mindst 8 år. Den er fremstillet uden brug af kunstig farve.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #248

Anmeldelse af Highland Park 8 Year Old

Næse:

Duften af friske umodne grønne æbler er det første som møder næsen, når man dufter til denne Island whisky. Duften ændrer hurtigt karakter til at blive mere citrus-lignende, hvor der særligt duftes citron og lime-frugt. Der er en smule mineralsk udtryk i drammen, som giver et lidt maritimt udtryk. I baggrunden anes svagt en smule røg og vanilje. Efter nogle minutter i glasset kommer en fin aroma af mint frem. De 43% vol alkohol er ikke at mærke i næsen.

Highland Park 8 Year Old The Macphail's Collection

Highland Park 8 Year Old The Macphail’s Collection – Miniature

Palette:

Citrusfrugterne er mere tydelige i paletten. Der smages citron og lime-frugt, som også var at finde i duften. Røgen er en smule mere markant i smagen, men bliver aldrig så tydelig, som man kender det i noget whisky fra Islay. Det er en mere diskret røg, som ligger som en fin note over smagsudtrykket. Efter et par nip til drammen kommer det maritime og mineralske udtryk en smule frem. Ligeledes fremkommer også en smule vanilje og en let honningsødme. Der mærkes lidt prikken fra frisk ingefær på tungen. Alkoholen gør heller ikke meget væsen af sig i paletten.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne whisky. Det maritime og mineralske udtryk aftager hurtigt, samtidig med at vanilje og karamel bliver tydeligere i eftersmagen. Der er stadig lidt stærk ingefær på tungen, samtidig med en syrlighed fra citrusfrugterne. Honningsødmen ligger fjernt i baggrunden. Der kommer en let smag af egetræ frem, samtidig med en smule bitter fornemmelse opstår i munden. Der mærkes en fin varme i mund og svælg fra den relativt lave alkoholprocent, samtidig med at mint mærkes på tungespidsen.

Konklusion:

Dette er en fornuftig dram. Den er ikke synderligt kompleks, men den smager ganske udmærket. Den virker ungdommelig og frisk i både duft, smag og eftersmag, hvilket også betyder, at den er ganske let at drikke. Leder man efter en whisky med tyngde, som man kan bruge flere timer med, så skal man lede andre steder. Man kan købe en flaske for mellem 250,- og 300,- kroner. Til prisen tilbýder denne whisky en ganske god oplevelse, hvor de fleste kan være med – også økonomisk. Konklusionen på denne anmeldelse af Highland Park 8 Year Old The Macphail’s Collection er, at det er en hæderlig single malt, hvor alle kan være med, både hvad angår pris og kompleksitet.

4/5 (2)