Highland Park Magnus – Til det amerikanske marked

Highland Park Magnus – Amerikanske fad med sherry

Highland Park Magnus er en whisky på 40% Vol. Whiskyen kommer fra et af de destillerier, som ligger på de skotske øer, nemlig Highland Park Distillery fra øen Orkney. Whiskyen er lagret på en kombination af ex-bourbon fad, og fad af amerikansk egetræ, som har indeholdt sherry, så de på den måde er blevet “krydret” med sherrysmag. Den kommer uden aldersangivelse og er endvidere kølefiltreret. Der er ikke tilsat kunstig farve. Flasken er udgivet til det amerikanske marked. Da min søn bærer samme navn som denne whisky, så forærede jeg ham en flaske i fødselsdagsgave, da han fyldte 18 år. Han var flink, at give sin gamle far denne smagsprøve, da flasken blev åbnet.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #373

Anmeldelse af Highland Park Magnus

Næse:

Whiskyen virker meget neutral, nær næsen første gang sættes til glasset. Langsomt kommer fine noter at citrusfrugt frem. Der duftes moden appelsin. Der mærkes samtidig en mere syrlig note som kendes fra citroner. Efter lidt tid i glasset bliver duften af vanilje mere og mere tydelig. Der ligger et let og diskret røgslør i baggrunden. Man mærker ikke de 40% vol alkohol i næsen.

Highland Park Magnus - Sample

Highland Park Magnus – Sample

Palette:

Man mødes først af en fin og let røg, når der smages på denne whisky. Det er ikke kraftig røg, som eksempelvis kendes fra meget Islay single malt whisky, men en mere fin og delikat røg, der ikke dominerer smagsbilledet. Der gives fint plads til tydelig smag af vanilje og lidt mælkechokolade. Honningsødme og sødme fra modne appelsiner bliver tydeligere efter et par smagsprøver. Der er en smule prikken fra stærk peber på tungen. Der mærkes også en letsaltet følelse på tungen. Alkoholen er heller ikke tydelig i smagen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne whisky. Den lette prikken fra stærk peber som var tilstede i smagen, den sætter sig som en fin smag af sort peber i afslutningen. Smagen og sødmen fra appelsiner fylder efterhånden mere i afslutningen. Det hele slutter af i en fin smag af vanilje og karamel. Man sidder tilbage med lidt varme i munden fra alkoholen, og et svagt minde om røg.

Hvad siger producenten:

“A whisky crafted in the old way by a new generation of Vikings, MAGNUS bears the soul of our Viking ancestors and the name of just one – our founder, Magnus Eunson.”

Konklusion:

Denne whisky er en fin begynderwhisky. Den stiller ikke de store krav, men smager sådan set fornuftig. Holder man det op mod en pris på omkring 600,- til 700,- kroner for en flaske, så er situationen lidt en anden. Der findes imponerende meget god whisky i dette prisleje, og der vil denne dram komme til kort i langt de fleste tilfælde. Den mangler ganske enkelt noget mere tyngde. Måske en lidt højere alkoholprocent kunne give den det ekstra løft, til at blive en interessant whisky, der havde mere at byde på. Med det i tankerne, så er jeg tilfreds med at det kun var en sample jeg fik. Konklusionen på denne anmeldelse af Highland Park Magnus er, at den faktisk passer ganske godt, til en 18-årig knægt, som skal til at starte sin whisky-rejse.

2/5 (2)