Longmorn 10 Year Old – Batch #3

Longmorn 10 Year Old – That Boutique-y Whisky Company

Longmorn 10 Year Old er en skotsk whisky på 48,3% vol. Whiskyen er fremstillet på Longmorn Distillery. Destilleriet er et af de skotske destillerier i Speyside området. Den uafhængige aftapper That Boutique-y Whisky Company har udgivet denne whisky. Det har ikke været muligt at finde noget om, hvilke fadtyper, der er brugt under lagringen. Ej heller har det været muligt at finde noget om whiskyen er kølefiltreret eller ej. Ligeledes vides det heller ikke om der er tilsat farve. En ting er dog sikkert. Dette er det er Batch #3, og der er udgivet 1793 flasker i 2019.

Besøg: Aftapperens hjemmeside

Anmeldelse #156

Anmeldelse af Longmorn 10 Year Old

Næse:

Man dufter først fin maltsødme, når man sætter glasset op til næsen. Det virker næsten som sød tør-kage i aromaen. Efter lidt tid i glasset komme meget lette toner af bær som jordbær og hindbær. Der findes også en smule syrlig note, som minder lidt om umodne bær. Man mærker ikke alkoholen i næsen. Hvis man tilsætter et par dråber vand, så forstærkes duften af jordbær. Samtidig lukkes op for lidt vanilje i baggrunden på denne Speyside whisky.

Longmorn 10 Year Old - Sample

Longmorn 10 Year Old – Sample

Palette:

Man mærker med det samme stærke krydderier på tungen, når man første gang smager på drammen. Der smages kanel, muskatnød og ingefær, der giver en let brændende fornemmelse i denne whisky. Samtidig smages en fin maltsødme, som også var at finde i paletten. Når man har smagt på whiskyen et par gange, så mærkes en lidt syrlig og bitter note på tungen. Det minder om den man kender fra revet citron skal. Smagen er bær, som var dominerende i aromaen, ligger konstant i baggrunden. Ligeledes er lidt vanilje i baggrunden. Alkoholen er mere dominerende i smagen, og et par dråber vand kan med fordel tilsættes. Det påvirker ikke smagen, som det gjorde i aromaen.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne dram. De stærke krydderier er markante i starten. Der smages stadig kanel, muskatnød og ingefær. Der kommer en smule sort peber frem. Maltsødmen lægger sig som et fint lag i hele munden. Samtidig smages stadig en smule bær. Som i smagen, er der en let syrlig og bitter note, som minder lidt om skrællen på en citron. Efterhånden som de stærke krydderier aftager, kommer mere vanilje frem. Man sidder med en fornemmelse af mælkechokolade i munden. Slutteligt tørrer tungen en smule ud, og man sidder med en fornemmelse af egetræ.

Konklusion:

Dette er en ganske fornuftig whisky. Hvis man skal trække et særligt positivt træk frem, så er det den tydelige duft af jordbær. Det er nærmest et frisk pift til næsen. Duften er så markant, at den næsten kan minde lidt om noget, af det mousserende frugtvin med jordbær, der findes på markedet. Samtidig er der godt bid i de stærke krydderier, som giver noget power ovenpå de friske bær. Der er også god tyngde i maltsødmen. Det giver et ganske godt helhedsindtryk i whiskyen. Man kan købe en flaske med 50 cl. for omkring 750,- kroner. Der kan købes meget god whisky for 750,- kroner, og endda også billigere, så konkurrencen er hård. Pengene kan trods alt nok bruges på bedre flasker i følge mine smagsløg. Konklusionen på denne anmeldelse af Longmorn 10 Year Old er, at det er en interessant whisky, som tilbyder stor variation i sine udtryk.

4/5 (1)