The Gauldrons – Campbeltown Blended Malt Scotch Whisky

The Gauldrons – Remarkable Regional Malts

The Gauldrons er en blended malt whisky på 46.2% Vol. Den er blended af whisky fra skotske destillerier i Campbeltown regionen. Flasken er del af serien “Remarkable Regional Malts” fra Douglas Laing & Co. Ltd. Aftapningen indeholder kun single malt whisky, hvilket gør den til en “blended malt whisky”. Der er sandsynligvis whisky fra destillerierne Glen Scotia og Springbank i denne aftapning, da den begrænsede produktion fra Glengyle nok ikke sælges fra til blends. Flasken kommer uden aldersangivelse, så den er dermed en NAS. Whiskyen er ikke kølefiltreret, og er uden kunstig farve. Denne aftapning er fra batch #1.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #293

Anmeldelse af The Gauldrons

Næse:

Man dufter maltsødme som det første, når næsen kommer hen til glasset. Sødme fra fersken og honningmelon følger efter. Efter nogle minutter i glasset bliver sødmen mere i retning af blomsterhonning, mens en note af friske blomster og lidt fyrretræ også kommer frem. I baggrunden anes lidt vanilje og mandel. Kombinationen leder tankerne i retning af marcipan. En fjern note af egetræ, og noget som minder om mynte, kommer momentvis frem fra glasset. Et snart af noget maritimt og mineralsk duftes også, når der også er smagt på drammen. De 46,2% vol alkohol mærkes ikke i næsen.

The Gauldrons

The Gauldrons

Palette:

Sødeme fra malt, ferskner og honningmeloner smages som det første. Der mærkes med det samme et maritimt og mineralsk islæt, der giver en anelse saltet og flintet smagsindtryk. Efter et par nip til drammen kommer en smule citrus frem, der sammen med en anelse bitterhed, gør at man tænker i retning af revet skal fra citron. Der mærkes lidt stærk ingefær på tungen, som sammen med alkoholen, giver en smule bid. Den virker dog ikke sprittet, så vand kan tilsættes efter behov. Vanilje og karamel kommer frem med lidt vand i glasset.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne whisky. Maltsødme, og sødmen fra frugterne, er stadig tydelig. Noterne af blomster, der også var at finde i duften, kommer igen frem i afslutningen. Samtidig anes en lidt brændt fornemmelse, der kan antyde en smule røg i whiskyen. Det kan også være fra hårdt ristede fad, da det kun er en ganske fjern note af noget røget. Salt er tydeligere i eftersmagen, og mærkes på læberne. Man efterlades med et minde om marcipan og vanilje, mens citrusfrugt momentvis kommer frem.

Hvad siger Producenten:

“Occupying a remote location, even by Campbeltown’s standards, on the extreme west coast of Scotland, The Gauldrons literally means “bay of storms”. But, it’s not just the dark storm clouds that set the pulse racing here and set the hairs on the back of your neck stand on end…”

Konklusion:

Dette er en god whisky. Der er ganske interessante noter af sødme, blomster, vanilje og salt. Det hele får et ekstra løft med 46,2% vol alkohol. Det er en whisky, der fortjener at man bruger lidt tid med den. Man kan købe en flaske for omkring 450,- kroner. For de penge er udbuddet af single malt whisky ganske stort. Jeg mener dog, at denne aftapning kan tage kampen op med de fleste flasker i prislejet. Den er ikke kun en god repræsentant for blended malt whisky, men også en god repræsentant for Campbeltown regionen. Konklusionen på denne anmeldelse af The Gauldrons er, at den i sandhed er en “Remarkable Regional Malt“.

4/5 (1)