White Saddle – billig whisky fra Netto

White Saddle – den billige fra Netto

White Saddle Blended Scotch Whisky er flasket på 40% Vol. Producenten skriver den er destilleret og modnet i Skotland på fad i 3 år. Den er distribueret af firmaet Fauconnier fra Frankrig.

Anmeldelse #4

Anmeldelse af White Saddle Blended Scotch Whisky

Næse:

Denne whisky dufter en del af sprit. White Saddle har ikke umiddelbart fine nuancer i duften. Den kan minde lidt om duften af vådt papir eller pap. Den forekommer nærmest tør i duften, og virker ikke på nogen måde specielt indbydende inden man skal til at drikke den.

White Saddle

White Saddle

Palette:

Smagen på denne whisky er også meget sprittet. Der forekommer ikke smag af tre år på fad, som producenten hævder den har ligget. Den smager faktisk mere af snaps end af whisky. Jeg tror godt jeg kunne drikke den til min sild og karrysalat til jul. Den er ret neutral i smagen og den giver ikke den store nydelse at indtage.

Afslutning:

Der er som sådan ikke nogen afslutning på White Saddle, da den som nævnt er ret neutral i både duft og smag. Man sidder til gengæld med en varme i munden bagefter, og det egentlig den eneste fornøjelse der er ved dene whisky. Den er ikke ligefrem imponerende.

Konklusion:

Konklusionen på denne anmeldelse af White Saddle er, at det ikke er nogen god whisky. Det er vel som man kan forvente for en whisky til 70-80 kr. i Netto. Hvis man skal sige noget positivt om den, så må det være at den ikke er helt så ækel, som andre whiskyer i det prisleje, jeg har smagt. Den kan trods alt drikkes. Måske den er god i long-drinks, hvor den bruges til at blande op med eksempelvis cola. Yderligere kunne jeg faktisk godt forestille mig at drikke den som en snaps til julefrokosten. Jeg kan også sagtens forestille mig den anvendt i irsk kaffe, hvor den sagtens kan tilføje lidt sprit i kaffen. Alternativt kan den bruges som tilsætning i whiskysauce, hvilket jeg også har gjort med succes med denne billige blended whisky.

2/5 (9)