Balvenie 14 Year Old – Caribbean Cask

Balvenie 14 Year Old Caribbean Cask – afsluttet på ex-rom fad

Balvenie 14 Year Old Caribbean Cask er en skotsk whisky på 43% Vol. Whiskyen er produceret af Balvenie Distillery, beliggende i Dufftown, Skotland. Denne whisky er derfor en Speyside single malt whisky. Whiskyen er lagret på traditionelle amerikanske ex-bourbon fad i 14 år. Herefter er den lagret på fad, som har indeholdt rom fra Caribien i 8-9 måneder, så det kan kaldes en slags ex-rom fad. Whiskyen er desuden kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #62

Anmeldelse af Balvenie 14 Year Old Caribbean Cask

Næse:

Man mærker straks en sødme i næsen, som man også kender fra sød rom. Det er dog ikke kun den mørke sirup-agtige sødme man har i næsen. Der er også en let honningsødme i baggrunden. Der er også en god mængde krydderier i næsen, hvor de stærke ingefær og nellike toner er meget tydelige. Når næsen har justeret sig til de kraftige aromaer, så fornemmer man vanilje, karamel og egetræ. Man mærker ikke alkoholen i næsen.

Balvenie 14 Year Old Caribbean Cask - Sample

Balvenie 14 Year Old Caribbean Cask – Sample

Palette:

Man får virkelig en kraftig smagsoplevelse ved første mundfuld. Kraftig alkohol på trods af de kun 43% vol. Herefter komme de stærke krydderier, som var i næsen, også frem i smagen. Igen er det nelliker og ingefær. Når det største spark i smagsløgene har lagt sig, så kommer der toner af mørk og sød frugt frem. Sødmen fra sirup og mørk sukker som er i meget rom kommer herefter frem. Et par dråber vand nedtoner også de kraftige smagsindtryk, og giver plads til fine noter af vanilje og karamel. Efter et par mundfulde har man næsten indtryk af blomster og citrus.

Afslutning:

Der er en medium lang eftersmag på drammen. Afslutningen er præget af bitterhed og en tør fornemmelse i munden. Her er det igen nelliker som smager kraftigst igennem. Efter lidt tid fremkommer mørke toner som man kender fra kakao. Efter et par nip til glasset, så fremkommer nærmest en afslutning, som leder tankerne hen på mint eller eukalyptus, hvilket er ret specielt i det ellers mørke udtryk.

Hvad siger producenten:

“To create the ideal finish Malt Master David C. Stewart MBE filled American oak casks with his own blend of select West Indian rums. When he judged the casks to be ready, the rum was replaced with the 14 year old spirit and the wood was put to work adding the final touches.”

Konklusion:

Jeg er ikke den største fan af rom, og foretrækker skotsk whisky. I denne dram forsøges det kombineret. Jeg synes måske ikke udfaldet er specielt heldigt. Det er en kraftig dram i hele udtrykket, hvilket jeg normalt er glad for. Der er bare noget forkert over den sirup-sødme som rommen giver til whiskyen. Det syntes jeg er synd, og jeg ville gerne smage drammen uden rom-finish. Man kan købe en flaske for omkring 600,- kroner, og det mener jeg bestemt ikke den er værd. Jeg har heldigvis byttet mig til denne sample fra youtube kanalen SOWLEG. Konklusionen på denne anmeldelse af Balvenie 14 Year Old Caribbean Cask er, at der er for meget rom og for lidt whisky efter min smag.

3/5 (1)