Four Roses – Original yellow label

Four Roses – Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Four Roses er en amerikansk Kentucky Straight Bourbon Whiskey på 40% Vol. Bourbonen er fremstillet af Four Roses Distillery, der er et af de amerikanske destillerier, som ligger i Kentucky. Destilleriet er under ejerskab af det japanske Kirin Brewery Company. På trods af, at denne standard udgivelse kun bærer destilleriets navn, så har den også ofte tilnavnet “Original” eller “Yellow Label”. Bourbon whiskey skal mindst lagre i 2 år på nye egetræsfad, før den må hældes på flaske. Hvor længe denne har lagret udmeldes ikke. Det fremgår dog på destilleriets hjemmeside, at alle deres aftapninger lagrer i mindst 5 år, inden de hældes på flaske.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #208

Anmeldelse af Four Roses

Næse:

Man dufter straks honningsødme, når næsen kommer hen til glasset. Sødmen ændrer gradvist karakter. Den går fra honningsødmen over i en frugtsødme, som man kender fra modne æbler og pærer. Efter nogle minutter i glasset er sødmen mere som brun sukker og sirup. Man mærker lidt krydderier som kanel og vanilje i næsen. Der er en let aroma af egetræ i baggrunden på denne bourbon.

Four Roses - Miniature

Four Roses – Miniature

Palette:

Man mødes først af en blød fornemmelse i munden. Dette opfølges hurtigt af kraftig sødme fra honning og modne frugter. I smagen også sødmen fra modne æbler og pærer som smages. Efter et par nip til drammen, så er det igen mere brun sukkersødme som dominerer. Der mærkes lidt krydderier på tungen. Kanel er først tydelig, men efterhånden kommer smagen af vaniljen mest frem. Man mærker ikke alkoholen i paletten.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne amerikanske bourbon whiskey. I begyndelsen dominerer sødmen også i eftersmagen. Her er det primært sødmen fra brun sukker, og ikke så meget honning og frugt. Man smager fint lidt vanilje. Langsomt kommer en let bitter note frem på tungen, som følges op med smag af egetræ. For første gang mærkes alkoholen, og man sidder med lidt varme i munden.

Hvad siger producenten:

Mix up your favorite cocktail with a sophisticated, contemporary flair with this worldwide favorite. Enjoy this smooth and mellow Bourbon with its long and soft finish. Savor its unique aromas and flavors in your favorite Bourbon cocktail, on the rocks, or with a splash. 80 proof. 40% alcohol/volume.”

Konklusion:

Denne Kentucky Straight Bourbon Whiskey er ikke den helt store oplevelse. Nuvel, den er som sådan ganske blød og fin i munden. Det kræver dog, at man er vild med en whisky, hvor sødme er den bærende kraft. Det er ikke lige min stil, og jeg har smagt bedre bourbon i prislejet omkring 200,- kroner, hvor denne dram ligger. Den er sandsynligvis glimrende at bruge som mixer, men det får jeg ikke prøvet, da det kun er denne miniature flaske jeg har. I prislejet under 250,- kroner ville jeg stadig vælge en skotsk whisky over denne. Konklusionen på denne anmeldelse af Four Roses er, at man skal være en sukkergris for at nyde den rent, og ikke mixet i en drink.

1/5 (1)