Kilkerran 8 Year Old – Port Cask Matured 2022

Kilkerran 8 Year Old – Cask Strength Port Cask Matured Batch #7

Kilkerran 8 Year Old Port Cask Matured er en skotsk whisky på 57,9% Vol fra Glengyle Distillery i Campbeltown distriktet. Destilleriet ejes af J & A Mitchell. Denne whisky er lagret ex-portvin fad i 8 år, inden den er aftappet ved fuld fadstyrke den 14-02-2022, hvilket også er stemplet på flasken. Dette er batch #7 i destilleriets 8 års cask strength serie. Der ikke tilsat kunstige farvestoffer til whiskyen, og den aftappet uden brug af kølefiltrering. Den bærer flaskekode 14.2.22 22/22. Jeg var heldig at få fat i tre flasker, da den blev frigivet på det danske marked onsdag den 30/3-2022, samtidig med årets udgave af 8 års Cask Strength Sherry Cask Matured.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #421

Anmeldelse af Kilkerran 8 Year Old Port Cask Matured

Næse:

Næsen mødes først af en tydelig sødme fra solmodne røde bær. Der duftes modne jordbær og hindbær. Der opfanges hurtigt et strejf af røg. Sammen med sødmen fra de røde bær, leder det tankerne i retning af det man kender fra røget skinke eller bacon. Momentvis opfanges lidt mynte i duften, der dog hurtigt er væk igen. Der er lidt jordslået duft, som man finder det i en gammel kælder. Efter at have smagt på denne whisky duftes svagt et strejf af citrus i baggrunden. De 57,9% er ikke tydelige i næsen,

Kilkerran 8 Year Old Port Cask 2022

Kilkerran 8 Year Old Port Cask 2022

Palette:

Ganske som i duften, så er de søde røde bær også det første, der rammer munden. Der smages jordbær, hindbær og lidt mærke overmodne kirsebær. Røgen er en del tydeligere i smagen, end den var i næsen. Der tænkes stadig på røget kød som bacon eller skinke. I baggrunden opfanges en let syrlighed fra modne mandariner. Efter et par nip til whiskyen, fremkommer en smule bitterhed og tørhed i munden. Der er en let mineralsk note, der giver associationer til tavlekridt. Alkoholen mærkes, og en smule vand kan tilsættes efter personlig præference.

Afslutning:

Der er en lang slutning på denne whisky. Tørheden og den mineralske note er mere dominerende i eftersmagen. Der er tydelig fornemmelse af kridt på tungen. Momentvis opfanges også lidt salt på læberne. De søde røde bær er hurtigt væk, og røgen tager mere over. Smagen af grillet, røget kød ligger som et fint lag i munden. Alkoholen er mere til stede i eftersmagen, og giver en varm følelse i hals og svælg. Man efterlades med et minde om mælkechokolade i munden.

Hvad siger producenten:

For the first time our 8 Year Old Cask Strength was split between two maturations. In recent years it has been fully sherry matured but the addition of a full port cask maturation sidekick has been very well received so far.

Konklusion:

Dette er en god whisky. Kan man lide whisky fra Campbeltown området, så vil denne aftapning være et sikkert hit. Det er ikke en whisky for nybegynderen. Der er simpelthen for meget gang i både duft og smag, til det nok vil blive en succes. Er man et skridt længere på sin whisky rejse, så er jeg sikker på man vil finde meget fornøjelse i denne aftapning. Er man som jeg, fan af stort set al whisky fra regionen, og Glengyle Distillery i særdeleshed, så er det et godt valg. Man kan købe en flaske for 600,- kroner, hvis man stadig kan være heldig at finde den i handlen. Konklusionen på denne anmeldelse af Kilkerran 8 Year Old Port Cask Matured er, at det er en fantastisk whisky, der ikke skuffer en fan af destilleriet.

4/5 (1)