Cardhu 12 Year Old – honnigsødme og blødhed

Cardhu 12 Year Old – standard flaske fra destilleriet

Cardhu 12 Year Old er en skotsk whisky på 40% Vol. Cardhu Distillery er et af de destillerier i Skotland, som er beliggende i Speyside regionen. Cardhu Distillery er ejet af giganten Diageo. Whiskyen er en af destilleriets kerneprodukter, og sælges i stor stil på verdensplan. Whisky fra destilleriet bruges i blandt andet Johnnie Walker blended whisky. Whiskyen har lagret 12 år på traditionelle genbrugte ex-bourbon egetræsfad, og den er endvidere kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #420

Anmeldelse af Cardhu 12 Year Old

Næse:

Der er en tydelig duft af frugt når man første gang stifter bekendtskab med denne dram. Der er tydelig duft af modne æbler, pærer og bær. Efter lidt tid i glasset bliver duften mere blomster-agtig, og der kommer en god honningsødme. Man mærker en smule egetræ i baggrunden, og en nuance som minder lidt om mint. Der kan spores lidt vanilje i aromaen. Man bemærker ikke alkoholen.

Cardhu 12 Year Old - Sample

Cardhu 12 Year Old – Sample

Palette:

Igen er der tydelig smag af bær og frugter, som æbler og pærer. Der er en ret kraftig sødme, som man kender det fra moden frugt. Der mærkes peber på tungespidsen. Efter et par mundfulde bliver der en tydeligere smag af egetræ og vanilje.Man mærker lidt valnødder i baggrunden. Heller ikke i paletten gør alkoholen meget væsen af sig, og der er et generelt blødt udtryk

Afslutning:

Der er en medium til lang eftersmag på whiskyen. Det starter ud med honningsødme, som ligger sig som et fint lag i munden. Dette erstattes langsomt af et mere tørt udtryk. Der fremkommer lidt syrlighed og bitterhed, som man kender det fra appelsinskræl. Det ebber stille ud i en smag af vanilje og mælkechokolade.

Hvad siger producenten:

Enticing and silky smooth, this is the quintessential Cardhu. Glowing with notes of golden honey and delicate, fruity character.”

Konklusion:

Dette er en typisk Speyside whisky. Den tilbyder fine noter af frugt og god sødme. Den er ikke specielt kompleks, og er virkelig let at drikke. Er man nybegynder, og gerne vil stifte bekendtskab med single malt whisky, så kan man sagtens starte her. Man får en dejlig blid og blød oplevelse, som ikke skræmmer nogen væk. Man kan købe en flaske for omkring 300,- kroner, så her kan de fleste være med. Hvis man stiller lidt større krav til enten kraftig smag, eller stor kompleksitet, så skal man holde sig fra denne whisky. Konklusionen på denne anmeldelse af Cardhu 12 Year Old er, at dette er en god whisky til nybegynderen, og en fin repræsentant for Speyside regionen.

2/5 (1)