Teaninich 10 Year Old – Flora & Fauna

Teaninich 10 Year Old – ung og tør Highlander

Teaninich 10 Year Old er en skotsk whisky på 43% vol. Teaninich Distillery er beliggende i Highland regionen. Hovedparten af produktionen bruges i blended whisky, og der findes kun få officielle aftapninger. Denne highland single malt whisky er med i Diageo’s serie kaldet “Flora & Fauna“. Whiskyen har lagret 10 år, men det har ikke været muligt at finde ud af, hvilke fad den har modnet på. Ligeledes har det ikke været muligt at finde viden om whiskyen er kølefiltreret eller ej.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #139

Anmeldelse af Teaninich 10 Year Old

Næse:

Man dufter først en let maltsødme, der kommer op fra glasset. Lidt tid i glasset giver drammen lov til at åbne sig op. Der duftes nu friske frugter, som grønne æbler med et hint af banan i baggrunden. Langsomt fremkommer en smule vanilje og egetræ fra baggrunden. Der er et fjernt minde af noget brændt, uden det decideret dufter som røg. Der er en næsten frisk fornemmelse i næsen, som nærmest leder tankerne hen på nyslået græs og blomster. Man mærket ikke alkoholen i aromaen.

Teaninich 10 Year Old

Teaninich 10 Year Old

Palette:

Der er noget mere kraft på de 43% vol alkohol i smagen. Ikke at alkoholen bliver dominerende, men det er den første ting som smages, når man tager en tår af glasset. Der kan tilsættes et par dråber vand, for at nedjustere alkoholindholdet en smule. Efter et par nip til denne skotske whisky, så bliver smagen af banan, som også var at finde i næsen, tydeligere. Der kommer en smule honningsødme frem. På trods af sødme, så fremstår drammen stadig tør. Der er en del bitterhed at mærke på tungen, mens smagen af vanilje langsomt bliver tydeligere.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne whisky, Vaniljen er kraftig i begyndelsen, men aftager hurtigt. Der er en del bitterhed på tungen, som giver en meget tør fornemmelse i munden. Man mærker en smule prikken på tungen fra lidt stærke krydderier. Der fremkommer en syrlighed i munden, som når man slikker på en citron. Bitterhed og syrlighed minder om den man kender fra citronskræl. Til slut sidder man med en fornemmelse af ny-høstet hø i munden.

Hvad siger producenten:

“Teaninich is an assertive single malt whisky with a spicy, smoky, satisfying taste.”

Konklusion:

Denne dram imponerer ikke specielt. Den virker ung og umoden. Kan man lide unge og sprælske single malt whiskyer, som viser lidt bid, så kunne denne dram godt være en mulighed. Personligt mener jeg den mangler lidt tyngde, og noget mere at byde på. Ud fra den betragtning, er det måske meget godt at størstedelen af produktionen bruges i blended whisky, hvor den nok bedre vil komme til sin ret. Man kan købe en flaske for omkring 500,- kroner, og det mener jeg ikke den er værd. Der kan købes mange bedre flasker i dette prisleje. Konklusionen på denne anmeldelse af Teaninich 10 Year Old Flora & Fauna er, at den nok egner sig bedre i blends, end den gør som single malt whisky.

2/5 (1)