The English Whisky Co. 8 Year Old – The Single Cask 2009/2018

The English Whisky Co. 8 Year Old – Uafhængig engelsk aftapning

The English Whisky Co. 8 Year Old er en engelsk whisky på 60% Vol. Whiskyen er produceret på St. George’s Distillery. Whiskyen har modnet på et single cask ex-bourbon fad af amerikansk egetræ med nummer #B1-441. Dråberne er destilleret i 2009, og aftappet igen i 2018, hvilket gør whiskyen 8 år gammel. Den er aftappet ved fuld fadstyrke, og uden brug af kølefiltrering og uden kunstig farve. Flasken er sendt på markedet i 236 eksemplarer af den uafhængige aftapper The Single Cask.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #188

Anmeldelse af The English Whisky Co. 8 Year Old

Næse:

Et strejf af røg rammer næsen som det første. Det er en let og fin røg, og ikke en kraftig og markant røg, som kendes fra Islay whisky. Den lette røg er hurtigt væk, og dukker nu kun op momentvis. Duften af maltsødme komme nu mere frem i duften. Ligeledes duftes en let frugtig note. Vanilje og mælkechokolade kommer frem fra baggrunden. Langsomt men sikkert fremkommer en duft af friske krydderurter mere og mere frem. Der duftes timian og mynte, Man mærker ikke den høje alkoholprocent i næsen. Med lidt vand bliver vanilje og krydderurter forstærket i duften.

The English Whisky Co. 8 Year Old - Sample

The English Whisky Co. 8 Year Old – Sample

Palette:

Alkoholen er langt mere markant i smagen end den var i næsen. Sammen med tydelig røg giver den et kraftigt spark ved første nip til drammen. Man kan med fordel nedvande denne single malt whisky en anelse. Med lidt vand bliver sødme fra malten tydeligere. Ligeledes kommer karamel og mælkechokolade også frem. Ganske som i duften smages også krydderurter som timian og mynte. Der er en smule prikken fra peber på tungen, der hurtigt følges op af en let mineralsk tørhed. I baggrunden mærkes en snert af egetræ.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på denne whisky fra England. Der smages stadig tydelig karamel og mælkechokolade. Det mineralske, næsten kalkagtige, udtryk hænger stadig ved, og giver en let tørhed i munden. Der mærkes også stadig peber og krydderurter på tungen, der langsomt aftager. Der gives plads til mere smag af egetræ. Det hele dækkes ind i et fint lag af røg og sødme fra malt og brun sukker. Munden tørrer slutteligt helt ud, og man efterlades med et minde om aske og mynte i munden.

Hvad siger aftapperen:

“Malty sweetness and peat at first, but then followed by limestone covered in toffee and sprinkled in barley sugar”

Konklusion:

Dette er virkelig en god whisky. Det er ganske interessant hvor meget kompleksitet, der trækkes ud af en kun 8 år gammel whisky. Hele oplevelsen får et ekstra løft med god røg, og et kraftig spark fra de 60% vol cask strength whiskyen er aftappet ved. Hvis man er heldig at finde en flaske, så kan den erhverves for omkring 700,- kroner. Det er naturligvis en slat penge for en ung whisky, men den er oplevelsen værd. Jeg gav 50,- kroner for en sample, og der var ganske god underholdning for mine sanser for de penge. Det er absolut ikke sidste gang jeg kigger i retning af engelsk whisky. Det er i øvrigt heller ikke sidste gang jeg kigger efter udgivelser fra den uafhængige aftapper The Single Cask, hvis dette er niveauet på deres aftapninger. Konklusionen på denne anmeldelse af The English Whisky Co. 8 Year Old er, at producent og aftapper har ramt lige i plet med dette fad #B1-441.

4/5 (1)