Eagle Rare – 10 Year Old

Eagle Rare 10 Year Old – fra Buffalo Trace

Eagle Rare 10 Year Old er en Kentucky straight bourbon whiskey på 45% Vol., der stammer fra Buffalo Trace Distillery. Denne aftapning skulle efter sigende være lavet efter samme opskrift som den klassiske Buffalo Trace, hvor identisk sammensætning af majs, rug og maltet byg benyttes. Forskellen er blot end længere lagring på over 10 år, som det også fremgår på flasken. Den er desuden aftappet ved lidt høje alkoholprocent end den yngre udgave. Der benyttes ny amerikansk egetræ til tønderne.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #310

Anmeldelse af Eagle Rare 10 Year Old

Næse:

Næsen mødes først af tydelig sødme. Det er sødme som den man kender fra mørk sukker eller sirup. Hurtigt kommer lidt sødme fra tørrede frugter frem. Der duftes rosiner og dadler. Langsomt men sikker kommer duften af appelsin, modne bananer og dåse ananas mere og mere frem i glasset. Jo længere tid drammen står i glasset, jo mere bliver noterne af appelsiner tydeligere. Ligeledes kommer egetræ også mere frem, og med sig har det noter af vanilje og karamel. Momentvis opfanges lidt mynte i duften. Man mærker ikke de 45% vol. alkohol i næsen.

Eagle Rare 10 Year Old

Eagle Rare 10 Year Old

Palette:

Den mørke sødme man kender fra sirup og brun sukker er også det første som smages. Tropiske frugter som appelsin, moden banan og ananas kommer hurtigt efter. Egetræ er langt mere fremtrædende i smagen, end den var i duften. Der følger en del bitterhed med, som leder tankerne i retning af valnødder og mandler. Efter et par nip til denne bourbon bliver vanilje og karamel efterhånden mere og mere tydelig. Momentvis mærkes stærk peber midt på tungen, og lidt mynte på tungespidsen. Heller ikke i smagen er alkoholen tydelig.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne dram. Egetræ dominerer eftersmagen, og giver tydelig bitterhed og tørhed i munden. Det minder om den man kender fra umodne valnødder. I baggrunden fornemmes sødmen fra sirup stadig, men den minder lidt mere om honningsødme end tidligere. Der mærkes stadig lidt peber på tungen, der giver en lidt prikkende fornemmelse. En let note af kanel kommer efterhånden også frem. Man efterlades med en eftersmag af søde appelsiner, mens man mærker lidt mynte og varme i halsen.

Hvad siger producenten:

Eagle Rare Kentucky Straight Bourbon Whiskey is masterfully crafted and carefully aged for no less than ten years. The rareness of this great breed of bourbon is evident in its complex aroma, as well as the smooth and lingering taste. Eagle Rare is a bourbon that lives up to its name with its lofty, distinctive taste experience.

Konklusion:

Dette er en ganske fornuftig straight bourbon whiskey. Den tilbyder ganske fine nuancer af mørk sirup, vanilje, egetræ og tropiske frugter. Det hele løftes op af en fin alkoholstyrke. Sammenligner man med den klassiske Buffalo Trace Kentucky straight bourbon whiskey, så er der langt mere dybde i den 10 år gamle storebror. Samtidig giver den højere alkoholprocent et tiltrængt løft i forhold til den yngre udgave. Man kan købe en flaske for lige under 400,- kroner, hvilket er cirka 150,- kroner mere en den klassiske aftapning. De sidste penge er efter min mening godt givet ud. Omvendt kan man også købe meget god skotsk whisky i dette prisleje, selvom dette er en yderst værdig konkurrent. Konklusionen på denne anmeldelse af Eagle Rare 10 Year Old er, at den er bedre end det unge familiemedlem, og har væsentligt mere at byde på.

4/5 (1)