Bushmills Black Bush – Blended Irish Whiskey

Bushmills Black Bush – lagret på ex-oloroso fad

Bushmills Black Bush er en irsk whiskey på 40% Vol. Whiskeyen er fremstillet af Old Bushmills Distillery, der ligger i Antrim, Irland. Whiskeyen består af grain whiskey, men har også et stort indhold af malt whiskey. Den betragtes derfor som en blended whiskey. Den har lagret på ex-oloroso sherry fad, men der meldes ikke ud hvor længe. Derfor er den at betragte som en såkaldt NAS. Endvidere er den kølefiltreret. Denne sample fik jeg som en af de gratis prøver på whiskymessen 2019.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #182

Anmeldelse af Bushmills Black Bush

Næse:

Man rammes først af en tydeligt sherry frugtsødme når man dufter til denne whiskey. Der er markant duft af overmodne druer og søde modne æbler. I baggrunden er en smule syrlighed at spore, som minder lidt om citrusfrugt. Man kan svagt fornemme lidt egetræ, der dog hurtig fordamper ud af glasset. Der er ingen spor af alkohol i næsen, og de 40% Vol gør ikke meget væsen af sig.

Bushmills Black Bush - Sample

Bushmills Black Bush – Sample

Palette:

Igen er sherrysødmen meget markant. De modne, næsten overmodne druer og æbler træder igen tydeligt frem. Der er en fin syrlighed efter et par mundfulde. Man fornemmer en svag bitterhed, som sammen med syrligheden, leder tankerne hen på citrus-skræller. Der er lidt blomstersmag at spore. Igen er der ingen alkohol at mærke i whiskeyen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på drammen. Sødmen lægger sig som et lag på tungen, og sammen med lidt syrlighed tænker man på modne appelsiner. Den lette smag af blomster er lidt tydeligere i eftersmagen. Igen er der en bitterhed at spore. Kombinationen af disse indtryk gør, at man sidder med en fornemmelse i munden, som når man har drukket et glas frugt-te med sukker.

Hvad siger producenten:

Bushmills Black Bush Irish Whiskey combines a high amount of malt whiskey matured in former Oloroso Sherry casks, with a sweet, batch-distilled grain whiskey. This unique recipe means Black Bush has rich, fruity notes and a deep intense character, balanced by an incredibly unique smoothness. It’s best enjoyed neat, or over ice.”

Konklusion:

Denne whiskey imponerer ikke specielt meget, men den har dog stadig noget at byde på. Med en pris på under 250,- så er den stadig en fornuftig oplevelse. Den er som sådan ganske indbydende, og en dram som vil være god til en, som ikke er vandt til at drikke whiskey. Hvis man sammenligner med en skotsk whisky i samme prisleje, er den sådan set fint konkurrencedygtig. Den fremstår blød og let at drikke. Konklusionen på denne anmeldelse af Bushmills Black Bush er, at det er en ganske god hverdags-dram, som ikke stiller de store krav.

2/5 (1)