Fettercairn 12 Year Old – en tropisk Highlander

Fettercairn 12 Year Old – en letdrikkelig dram

Fettercairn 12 Year Old er en skotsk whisky på 40% Vol. Whiskyen er produceret på Fettercairn Distillery i det skotske Highland område. Whiskyen har lagret i 12 år på ex-bourbon fad af amerikansk hvid egetræ. Whiskyen er endvidere ikke kølefiltreret. Denne sample købte jeg på whiskymessen 2019.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #84

Anmeldelse af Fettercairn 12 Year Old

Næse:

Man dufter straks frugt når man stikker næsen til sit glas. Der er markant tone af modne pærer. Efter lidt tid i glasset kommer fine toner af blomster frem til overfladen. Bagved ligger fine noter af vanilje og en smule egetræ. Man kan svagt ane en lidt syrlig note, som minder en smule om mandarin. Alkoholen er ikke at mærke i næsen, og den har et generelt blød udtryk.

Fettercairn 12 Year Old - Sample

Fettercairn 12 Year Old – Sample

Palette:

Ligeså blød som whiskyen var i næsen, ligeså kraftig er den i smagen. Smagsløgene rammes straks af stærke krydderier som nelliker og en smule kanel. Der fremkommer hurtigt en nærmest kaffe-agtig smag, og en bitterhed som man også forbinder med kaffe. Efter et par mundfulde fremkommer de lidt finere nuancer frem, og man smager nu lidt vanilje og karamel. Der er igen en smule syrlighed at finde. Der er lidt mere bid i de 40% vol. alkohol i smagen.

Afslutning:

Der er medium eftersmag på drammen. Igen bliver de modne pærer tydelige, og der fremkommer en god sødme i munden. Den svage syrlighed fra både næse og palette er lidt tydeligere i afslutningen. Den ligger som en lidt prikkende fornemmelse på tungen. Langsomt bliver karamel og vanilje tydeligere, og man sidder tilbage med en god varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“Refreshing nectarine and tropical fruit, with subtle roasted coffee, clove, and ginger. A memorable finish of sultanas and black toffee”

Konklusion:

Dette er en ganske fornuftig dram. Særlig kan jeg godt lide, at det blide udtryk i duften, erstattes af en del mere power i smagen. Det efterlader et ganske indtryk, og giver lidt udfordringer til nyderen. Nuancerne af mandarin, kaffe, pærer og kanel giver næsten drammen et tropisk udtryk. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner, og det mener jeg som sådan også at den er værd. Man kan købe meget god whisky i dette prisleje, og denne kan fint klare sig i konkurrencen. Konklusionen på denne anmeldelse af Fettercairn 12 Year Old er, at det er en fin whisky, som viser lidt tænder i smagen.

3/5 (1)