Glen Grant The Major’s Reserve – billig Speyside

Glen Grant The Major’s Reserve – Reserve er nøgleordet

Glen Grant The Major’s Reserve er en skotsk single malt whisky på 40% Vol. Glen Grant Distillery er et af de skotske whisky destillerier i Speyside regionen. Dette gør whiskyen til en Speyside single malt whisky. Glen Grant er ejet af det italienske Gruppo Campari. Whiskyen har lagret på ex-bourbon fad. Whiskyen er endvidere kølefiltreret, og den er uden aldersangivelse, en såkaldt NAS.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #135

Anmeldelse af Glen Grant The Major’s Reserve

Næse:

Den virker først let, blid og blød i næsen. Man skal lede lidt efter duftnuancer. Langsomt kommer lidt frugtsødme fra røde æbler frem, Ligeledes fornemmes malten også i duften. I baggrunden kan svagt fornemmes vanilje og lidt karamel. Efter nogle minutter kommer en svag duft af hø og citrus. Man mærker ikke de 40% vol alkohol på duften i denne Speyside whisky.

Glen Grant The Major's Reserve

Glen Grant The Major’s Reserve

Palette:

Igen er denne skotske whisky blid og blød. Sødme fra friske røde æbler kommer frem. Ligeledes fornemmes en lidt blomsteragtig og honningagtig sødme. Efter et par nip til drammen mærkes en smule nødder i smagen. Vanilje og karamel kigger lidt frem fra baggrunden. Der er lidt bid fra en smule stærke krydderier på tungen. Alkoholen mærkes heller ikke på smagen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne single malt whisky. Frugt- og maltsødme ligger som et lag i munden, der dog hurtigt er væk. Det erstattes af en let bitter og syrlig citrusnote. Endelig dør drammen hurtigt ud i en smag af nødder, vanilje og en smule egetræ. Man sidder tilbage med en snert af bitter fornemmelse på tungespidsen.

Hvad siger producenten:

Inspired by James ‘The Major’ Grant, this easy drinking single malt is the most fresh and light of the Glen Grant range. Creamy and fruity on the palate it has a slightly dry, nutty finish. ”

Konklusion:

Denne whisky imponerer ikke. Har man ikke tidligere smagt skotsk single malt whisky, så kan man godt starte her. Der stilles ikke de store krav til nyderen for at drikke denne whisky. Den er let at drikke, og er blød og imødekommende. Har man en mere veludviklet næse, og en smule erfaring i at udfordre sine smagsløg, så skal man lede andre steder. En flaske kan købes for under 200,- kroner. Om den er pengene værd er svært at sige. Som en dram, der nydes som den er, så bruges pengene bedre andre steder. Hvis den bruges i drinks og cocktails kunne jeg godt forestille mig, at den ville være ganske fin. Konklusionen på denne anmeldelse af Glen Grant The Major’s Reserve er, at det er en entry-level whisky, som nok ikke egner sig bedst til at drikke rent.

1/5 (1)