Glencadam 10 Year Old – Ikke kølefilreret og uden farve

Glencadam 10 Year Old – Entry level fra Highland

Glencadam 10 Year Old er en skotsk whisky på 46% vol. Whiskyen er fremstillet på Glencadam Distillery, der et af de skotske destillerier, der er beliggende i Highland området. Whiskyen har lagret 10 år på ex-bourbon fad. Destilleriet understreger tydeligt på flasken, at whiskyen er fremstillet uden kølefiltrering, og uden tilsætning af kunstig farve.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #171

Anmeldelse af Glencadam 10 Year Old

Næse:

Man mærker først et lille bid i næsen fra de 46% vol alkohol. Dette er dog hurtigt væk, og det erstattes af friske noter af nyslået græs. Efter nogle minutter i glasset fremkommer lidt kraftigere og tungere duftudtryk Der er nu en tydelig frugtsødme fra modne citrusfrugter. Ligeledes kommer vanilje og mælkechokolade op til overfladen. Man mærker svagt lidt egetræ i aromaen på denne whisky.

Glencadam 10 Year Old - Sample

Glencadam 10 Year Old – Sample

Palette:

I paletten er alkoholen det første man stifter bekendtskab med, da den også her giver et lille bid ved første kontakt. Det er dog ikke nødvendig at tilsætte vand, da det hurtigt er væk igen. Citrusfrugter er tydelige smagen. Der smages grapefrugt som det mest markante, med en smule moden appelsin bagved. Efter et par nip til whiskyen kan vanilje og karamel også smages. Der er en let bitterhed at spore.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne Highland single malt whisky. Der mærkes nu en god maltsødme i munden. Citrusfrugter aftager hurtigt, og man efterlades med en fin smag af vanilje. Der kommer en let smag af nødder og nougat frem. Der mærkes også en god varme fra de 46% vol alkohol, der er i denne dram. Man sidder tilbage med en fornemmelse af lidt krydderurter og en lidt tør og bitter fornemmelse på tungen.

Hvad siger producenten:

“All our age statement Glencadam expressions are bottled at 46% vol. and are unchillfiltered whilst also having no added colouring to ensure that the flavour components of the whisky are preserved and the naturalness of the whisky from the cask can be enjoyed to the full.”

Konklusion:

Denne whisky skiller sig ikke væsentligt ud fra mængden. Den har dog et par positive træk, hvor særligt smagen af grapefrugt er spændende. Ligeledes viser alkoholen lidt tænder, på trods af kun 46% vol. Når det er sagt, så har jeg smagt bedre 10 års whisky. Hvis man også tager prisen på omkring 400,- kroner for en flaske i betragtning, så er penge nok bedre brugt et andet sted. Jeg sidder dog tilbage med en fornemmelse af, at den faktisk godt kunne udvikle sig positivt igennem en hel flaskes liv. Det finder jeg aldrig ud af, da det kun er denne 3 cl. whiskysample jeg har smagt. Dette er destilleriets entry level flaske, og jeg har bestemt mod på, at prøve andre af deres udgivelser. Konklusionen på denne anmeldelse af Glencadam 10 Year Old er, at den er ganske fornuftig, uden at imponere.

3/5 (1)