Herbs on the windowsill – SMWS 63.70

Glentauchers 2012 8 Year Old – SMWS 63.70

Herbs on the windowsill SMWS 63.70 er en skotsk whisky på 61.1% Vol. Whiskyen er fremstillet på Glentauchers Distillery i Speyside distriktet. Whiskyen er flasket af den uafhængige aftapper The Scotch Malt Whisky Society. Der har lagret på et second fill ex-bourbon fad. Spiritussen er fremstillet den 24/10-2012, og aftappet igen i 2020, hvilket gør whiskyen 8 år gammel, hvilket fremgår på etiketten. Whiskyen er aftappet uden brug af kølefiltrerring, og der er ikke tilsat farvestof. Den er aftappet et outturn på 229 flasker ved fuld fadstyrke.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #353

Anmeldelse af SMWS 63.70

Næse:

Næsen mødes først af en let syrlig note, der minder om den man kender fra fyrretræer, og en en note jeg ofte har fundet i rye whisky. Dette er dog hurtigt væk igen, og andet kommer nu frem fra glasset. Ananas og lidt sødme fra modne ferskner kommer nu frem. Der følges op med vanilje og mælkechokolade. En let maltsødme og en snert af mynte fanges momentvis i duften. Alkoholen mærkes, men er ikke sprittet. Lidt vand kan tilsættes efter behov, hvorved duften fra vanilje forstærkes en anelse.

Herbs on the windowsill 63.70 - Sample

Herbs on the windowsill 63.70 – Sample

Palette:

De 61.1% Vol alkohol er tydeligere i i smagen, og her kan man med fordel tilsætte et par dråber vand, for at give plads til andet end alkohol. Med lidt vand smages nu søde modne ananas og ferskner. Syrligheden fra fyrretræerne, der også var at finde i duften, er også at finde i smagen på denne Speyside whisky. Gradvist bliver smagen af vanilje og mælkechokolade mere dominerende. I baggrunden anes en smule bitterhed, der kommer frem sammen med en note af lakrids. Det minder om det som kendes i lakridsrod.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne dram. Sødmen fra vanilje og mælkechokolade har lagt sig som et fint lag i munden. Mynten, som også var til stede i duften, kommer frem igen i afslutningen, og smages tydeligt på tungespidsen. I baggrunden anes stadig lidt bitterhed og en snert af lakridsrod. Bitterheden tiltager gradvist igennem eftersmagen. Momentvis kan lidt stærk peber anes på tungen. Man efterlades med en let smag af modne ferskner og lidt kokos.

Hvad siger producenten:

We entered a spring-cleaned barn with immaculately groomed horses, shiny saddles and an antique Victorian carriage. We also got a lovely sweet aroma of pineapple, toffee, rose water and Turkish delight. On the palate neat, pineapple slices were grilled with a buttery brown sugar cinnamon glaze as we had a glass of Galliano, an Italian sweet vanilla-anise flavoured liqueur. After a drop of water, we were potting herbs on the windowsill with the bright sunshine coming through while we enjoyed, in a goblet, a Berliner-style Weisse served with sweet woodruff syrup – refreshing, floral and herbal with a delicate sweetness. “

Konklusion:

Dette er en fin whisky. Sødme fra vanilje og mælkechokolade, sammen med mynte og lakridsrod, løftes op af en spændende note af fyrretræer. Når man er ved at opbygge sin viden om rye whisky, så er det ganske sjovt, at jeg for første gang rammer denne note af fyrretræ i en single malt whisky. The Scotch Malt Whisky Society har sendt flasken på markedet til 675,- kroner, hvis man er heldig at få fat i en af flaskerne. Til den pris får man fat i en ganske stabil flaske whisky, med yderst interessante noter. Samtidig er det en single cask aftapning ved fuld fadstyrke, og den er konkurrencedygtig i prislejet. Konklusionen på denne anmeldelse af Glentauchers 2012 8 Year Old, SMWS 63.70, Herbs on the windowsill er, at det er single malt whiskyens svar på rye whisky.

4/5 (1)