Invergordon 18 Year Old Grain – Old Particular Single Grain

Invergordon 18 Year Old Grain – Single cask fra Douglas Laing & Co Ltd

Invergordon 18 Year Old Grain er en skotsk whisky på 48,4% vol. Whiskyen er destilleret på Invergordon Distillery, der et af de destillerier i Skotland, der er beliggende i Highland regionen. Der produceres kun grain whisky på destilleriet. Douglas Laing & Co. Ltd., som er uafhængig aftapper, har udgivet denne flaske. Udgivelsen er en single cask whisky fra et genbrugt ex-bourbon fad med nummer DL11197. Den blev destilleret i 1997 og er flasket i 2016, og alderen 18 år fremgår på flasken. Whiskyen er ikke kølefiltreret og uden kunstig farve. Der er udgivet 236 flasker fra fadet.

Besøg: Aftapperens hjemmeside

Anmeldelse #160

Anmeldelse af Invergordon 18 Year Old Grain

Næse:

Det er de 48,4% vol alkohol som først kommer op af glasset, når man første gang dufter til denne whisky. Efter nogle minutter i glasset aftager duften af sprit en anelse. Det giver plads til en smule andre nuancer. Man fornemmer ganske svagt en smule vanilje og egetræ. En lidt sjov lugt af let-parfumeret håndsæbe kommer langsomt frem fra baggrunden. En smule vand nedtoner naturligvis spritten, men det giver egentlig ikke plads til de andre aromastoffer i denne single grain whisky.

Invergordon 18 Year Old Grain - Sample

Invergordon 18 Year Old Grain – Sample

Palette:

Alkoholen er også dominerende i smagen. Igen nedtoner et par dråber vand spritten, og modsat i næsen, så giver det plads lidt andre indtryk. Man smager tydeligt egetræ, med en smule smag af vanilje. Efter et par mundfulde fremkommer denne sjove fornemmelse af parfumeret håndsæbe også frem i paletten. Der smages lidt umoden banan og mælkechokolade. Langsomt kommer en snert af mint frem i smagsbilledet.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne grain whisky. Eftersmagen er præget af smagen fra egetræet i fedet. Der en smule vanilje at finde her også. Man fornemmer en smule stærke krydderier som kanel på tungen. Fornemmelsen af mint er kortvarigt tilstede, men er lige så hurtigt væk igen. Der er en fin varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“This expression from the Invergordon Distillery, was distilled in May 1997 and bottled after 18 long years spent maturing in a Refill Barrel. It is one of only 236 bottles available.”

Konklusion:

Dette er ikke den helt store oplevelse, som en selvstændig dram. Der er tydelig indflydelse af egetræ, men det er sådan det, som whiskyen har at byde på. Størstedelen af industri whisky som denne, bruges i blended whisky. Jeg kunne godt forestille mig at den var fin at tilsætte, for at sparke en god portion egetræ, ind i en blended whisky. Jeg købte denne sample for 40,- kroner for 3 cl., og man kan købe en hel flaske for 499,- kroner. Man kan få meget god single malt whisky i det prisleje, og ud fra den betragtning, så er denne dram ikke pengene værd. Konklusionen på denne anmeldelse af Invergordon 18 Year Old Grain er, at den har tydelig smag af egetræ, men ikke meget andet at byde på.

2/5 (1)