James E. Pepper 1776 Straight Bourbon Whiskey – 100 Proof

James E. Pepper 1776 Straight Bourbon Whiskey – 50% vol alkohol

James E. Pepper 1776 Straight Bourbon Whiskey er en amerikansk bourbon på 50% Vol. Den er fremstillet af James E. Pepper Distilling Co., der er et af de mange amerikanske destillerier, der har hjemme i Kentucky i USA. Der benyttes mere end 38% rug i fremstillingen af denne dram. Som loven foreskriver, benyttes nye fad af amerikansk egetræ til lagringen. Der er ingen aldersangivelse på flaskerne, men det oplyses, at der ikke benyttes kølefiltrering under produktionen.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #194

Anmeldelse af James E. Pepper 1776 Straight Bourbon Whiskey

Næse:

Det første der møder næsen er sødme, som den man kender fra brun sukker. Når glasset har stået i et par minutter, aftager sødmen en smule. Der duftes nu også modne æbler og pærer. Der ligger en note af modne krisebær i baggrunden. Ligeledes fornemmes en note af vanilje, kanel og kaffe. Kombinationen kan lede tankerne hen i retning af marcipan. Duften af vanilje bliver tydeligere med lidt vand tilsat. Alkoholen er ikke tydelig i næsen på denne bourbon.

James E. Pepper 1776 Straight Bourbon Whiskey - Sample

James E. Pepper 1776 – Sample

Palette:

Der er noget mere bid i de 50% vol alkohol i smagen, og et par dråber vand kan tilsættes, for at nedtone spritten en anelse. Med lidt vand gives plads til at smage karamelsødme og vanilje. Der mærkes lidt prikken på tungen fra stærk kanel. Sødmen bliver efterhånden mere som honningsødme, og en sødme som minder lidt om sød finsk lakrids. Kirsebær, som også var at finde i duften, kan anes svagt igennem sødmen. Der er en snert af egetræ at spore i paletten.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne dram. Den kraftige sødme hænger stadig ved, og der tænkes på karamel og sød finsk lakrids. Vanilje og egetræ bliver gradvist mere tydelig. Der mærkes stadig lidt prikken på tungen fra kanel. Oplevelsen aftager om smagen af mørk chokolade og kaffe kommer en anelse frem. Man sidder tilbage med lidt tørhed på tungen, og en fornemmelse af mint på tungespidsen.

Hvad siger producenten:

“100 Proof – Not Chill-Filtered – Over 38% Rye in the Mash Bill. Rich Bourbon Sweetness & Rye Spice; vanilla, honey, cloves, & chocolate. Neat, over ice, or in a proper Old Fashioned, this whiskey rocks.”

Konklusion:

Denne Straight Bourbon Whiskey er ganske god. Der er fin kompleksitet, og den tilbyder en interessant oplevelse for næse og smagsløg. Som mange andre bourbons jeg har smagt, så er den stadig båret frem af kraftig sødme, som måske ikke passer helt til min smag. Man kan købe en flaske for mellem 400,- og 450,- kroner. For de penge kunne man også købe en glimrende flaske fra et af de skotske destillerier. Om man vælger det ene eller det andet er naturligvis op til den enkelte, men jeg ved godt hvor mit hjerte ligger. Konklusionen på denne anmeldelse af James E. Pepper 1776 Straight Bourbon Whiskey er, at man her får en stabil oplevelse til sanserne.

4/5 (1)