Knaplund Atlantic Aged Straight Bourbon Whiskey – Næsten dansk bourbon

Knaplund Atlantic Aged Straight Bourbon Whiskey – den første udgivelse

Knaplund Atlantic Aged Straight Bourbon Whiskey er en dansk bourbon whiskey på 43% Vol. Whiskyen er lavet af Knaplund Destilleri, som ligger i det vestlige Jylland. Denne første udgave – Batch #1 – er dog destilleret på et amerikansk destilleri, og fragtet hjem over atlanten – deraf navnet. Der er udgivet i alt cirka 250 flasker, og der er release på whiskymessen 2019, hvor jeg også har købt denne sample. Denne dram er lagret på nye egetræsfad i 3 år.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #55

Anmeldelse af Knaplund Atlantic Aged Straight Bourbon Whiskey

Næse:

Man kan som det første dufte egetræ når man stikker næsen i denne dram. Ikke fordi det er voldsomt, men dog stadig ret tydeligt. Dette efterfølges hurtigt af en duft som minder lidt om vingummi-bamser. Ikke sødmen fra vingummi, men mere den lidt kunstige frugtaroma, som oftest er at finde. Det går efter lidt tid i glasset mere i retning af syltet pære, og modne bananer. Man fornemmer svagt lidt vanilje i duften. De 43% vol alkohol gør ikke sig ikke meget bemærket.

Knaplund Atlantic Aged Straight Bourbon Whiskey - Sample

Knaplund Atlantic Aged Straight Bourbon Whiskey – Sample

Palette:

Smagen er mere tydelig frugt. Igen er det syltede pærer og modne bananer som kommer igennem. Smagen er mere tydelig i sødmen, end tilfældet var med duften. De tre år på nye fad kommer også godt frem. Der er tydelig smag af egetræ og vanilje. Efter et par mundfulde fremkommer en god, næsten sirups-agtig sødme. Alkoholen er noget mere fremtrædende, og giver smagsindtrykket et ekstra skub.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på drammen. Også her er modne bananer og modne syltede pærer tydelige. Der kommer en fin prikken på tungen fra lidt stærke krydderier som peber og kanel. Man fornemmer lidt bitterhed på tungespidsen efter et par mundfulde. Slutteligt er der en smule syre bagerst i munden, inden den slutteligt tørrer lidt ud og efterlader lidt vanilje. Der er en god varm fornemmelse fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“Lavet i USA, lagret på fad over atlanten – for derefter at komme under kærlig behandling på Knaplund Destilleri. Resultatet er en lækker smooth Bourbon med 3 år på bagen – lige efter vores smag.”

Konklusion:

Dette er en god dram. Jeg er ikke umiddelbart den store fan af bourbon, men denne kan jeg faktisk godt lide. Den bliver ikke så kvalmende sød, som andre bourbon godt kan blive, efter min smag. Endvidere syntes jeg det er et frisk pust med en dansk Straight Bourbon Whiskey til afveksling fra dansk single malt whisky, der har meget svingende kvalitet. Man kan købe en flaske for under 500,- kroner, og det mener jeg godt man kan være tjent med at give for den. Konklusionen på denne anmeldelse af Knaplund Atlantic Aged Straight Bourbon Whiskey er, at den er ganske fin og et godt alternativ til andre danske udgivelser.

3/5 (1)