Maker’s Mark – Kentucky Straight Bourbon Whisky

Maker’s Mark – Letdrikkelig bourbon med meget egetræ

Maker’s Mark Kentucky Straight Bourbon Whisky på 45% Vol, er en amerikansk bourbon whisky fra Kentucky. Der er en stor del hvede i urten, som destilleriet mener er årsagen til at den fremstår blød og let at drikke. Whiskyen er lagret på nye fad af amerikansk hvid egetræ. Flasken kommer uden aldersangivelse, men på hjemmesiden fremgår det, at lagringen ofte ligger mellem 6 og 7 år inden det flaskes. Det ikoniske røde voks påføres stadig manuelt, og ikke af en maskine.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #45

Anmeldelse af Maker’s Mark

Næse:

Man opfanger straks den klassiske søde bourbon duft i denne dram. Når man har justeret næsen til sødmen, så opfanger man fine nuancer af egetræ, som bliver tydeligere og tydeligere igennem oplevelsen. Den lidt vamle sødme man opfanger i starten, erstattes af en mere blomster og honning-agtig sødme efter lidt tid i glasset. I baggrunden ligger et fint strejf af karamel og vanilje. Duften kan minde en smule om, som når man har fået noget hvedeøl på fingrene, og det så er tørret lidt ind – på den gode måde.

Maker’s Mark Kentucky straight bourbon whisky

Palette:

Man mærker straks de 45% vol alkohol i denne Kentucky Straight Bourbon Whisky, men ikke “bidende” som alkohol godt kan være. Efter at smagsløgene er tilpasset alkoholen, så fremkommer en god sødme. Her er det igen en sødme man kender fra honning og blomster. Man kan fornemme lidt sød og moden frugt i baggrunden. Efter et par mundfulde bliver tilstedeværelsen af egetræ mere og mere tydelig. I baggrunden ligger en antydning af vanilje og karamel, som også var i duften. Når man har haft flasken lidt tid, og har drukket af den nogle gange, så bliver vanilje-noterne en del tydeligere, end første gang man stifter bekendtskab med drammen.

Afslutning:

Alkoholstyrken som var tydelig i smagen, er nærmest ikke til stede i eftersmagen. Der er en god og mellemlang afslutning på drammen. Også i afslutningen bliver egetræ mere og mere tydelig. Man smager vanilje og sødme. Efter et par slurke opfanger man lidt stærke krydderier som kanel og peber på spidsen af tungen. Det giver eftersmagen et fint lille spark. Slutteligt tørrer munden lidt ud, og man mærker en lille smule bitterhed bagerst på tungen.

Hvad siger producenten:

“Never bitter or sharp, Maker’s Mark® is made with soft red winter wheat, instead of the usual rye, for a one-of-a-kind, full-flavored bourbon that’s easy to drink.”

Konklusion:

Inden jeg smagte denne dram, var jeg ikke den store fan af bourbon. Det er jeg for såvidt stadig ikke, og jeg foretrækker skotsk whisky, hvis jeg skulle vælge. Når det så er sagt, så er dette virkelig en positiv overraskelse. Årsagen til at jeg købte den var, at mange single malt whiskyer har lagret på netop fad fra Maker’s Mark. Blandet andet har en del Stauning whiskyer lagret på disse fad, og derfor skal den selvfølgelig smages – af akademisk interesse naturligvis. Men det er en fin, blød og let-drikkelig bourbon, hvor egetræet spiller en ret dominerende rolle, hvilket jeg godt kan lide. Man kan købe en flaske for cirka 200,- kroner, og det er den bestemt værd. Konklusionen på denne anmeldelse af Maker’s Mark Kentucky Straight Bourbon Whisky er, at det er en ganske god oplevelse, selvom man foretrækker skotsk whisky.

2/5 (1)