Old Forester Classic 86 Proof – Kentucky Straight Bourbon Whisky

Old Forester Classic 86 Proof – klassisk amerikansk bourbon

Old Forester Classic 86 Proof er en Kentucky Straight Bourbon whisky på 43% Vol. Bourbonen er producereret af Old Forester Distilling Company, der et af de amerikanske destillerier i Kentucky. Det vides ikke hvor længe denne har lagret, men bourbon skal minimum lagre i 2 år på nye egetræsfad, hvilket denne Kentucky Straight Bourbon Whisky så også minimum har gjort. Navnet henviser til alkoholstyrken i whiskyen, da 86 proof svarer til 43% Vol.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #199

Anmeldelse af Old Forester Classic 86 Proof

Næse:

Der er først en tydelig sødme som rammer næsen. Det er den klassiske sødme som man kender fra bourbon, hvor det er mørk brændt sukker som kommer frem. Man fornemmer en let frugtig aroma i glasset. Efterhånden kommer en tydelig egetræsduft frem. Ligeledes bliver duften af vanilje mere markant, efterhånden som drammen har stået nogle minutter i glasset. Man mærker ikke alkoholen i duften.

Old Forester Classic 86 Proof - Miniature

Old Forester Classic 86 Proof – Miniature

Palette:

Sødmen er også markant i smagen. Igen er det mørk sukker og karamel som kommer frem. Der er også en let syrlig note over det første smagsindtryk, som leder tankerne hen i retning af solmodne appelsiner. Disse appelsiner bliver tydeligere og tydeligere efter hver nip til denne bourbon. Fra baggrunden kommer en fint vanilje igennem. Man mærker lidt sort peber på tungen, hvilket er med til at give et lille spark i drammen. De 43% vol alkohol er ikke at mærke i smagen.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på drammen. Eftersmagen er først præget af de modne appelsiner, som også var at finde i paletten. Dette klinger dog hurtigt af, og der fremkommer en let bitter smagsnuance på tungen. Smagen af egetræ og vanilje tiltager en smule. Man sidder slutteligt med en tydelig vaniljesmag i munden, og med en fornemmelse som når man har spist mælkechokolade. Der er en fin varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

Created in 1870, Old Forester is the only bourbon continuously distilled and marketed by the founding family before, during and after Prohibition. At 86 proof, Old Forester delivers a genuine bourbon experience, with rich, full flavor and a smooth character that is ideal for sipping neat, on the rock, with a splash of water or in a classic cocktail.”

Konklusion:

Denne Kentucky Straight Bourbon whisky er ganske fin at drikke. Jeg finder særligt appelsinnoterne interessant. Det er med til at løfte denne dram et niveau op. Den tilbyder mere end blot den klassiske mørke sukkersødme, med noter af egetræ og vanilje. Der er lidt mere udfordring i denne dram. Man kan købe en flaske for omkring 350,- kroner. Jeg har smagt bedre bourbon i det prisleje, og jeg vil nok stadig vælge at lægge sådan en sum penge på en skotsk single malt whisky. Konklusionen på denne anmeldelse af Old Forester Classic 86 Proof er, at den faktisk gør sig ganske glimrende, men mine penge bliver stadig sendt til Skotland.

3/5 (1)