Port Dundas 12 Year Old Grain – Old Particular Single Grain

Port Dundas 12 Year Old Grain – fra Douglas Laing & Co Ltd

Port Dundas 12 Year Old Single Grain er en skotsk whisky på 48,4% vol. Whiskyen er destilleret på Port Dundas Distillery, der nu er lukket. Da det var aktivt, var det et de skotske destillerier fra Lowland regionen. Destilleriet producerede kun grain whisky, også kaldet for industri whisky. Denne udgivelse er en single grain whisky. Douglas Laing & Co. Ltd., som er uafhængig aftapper, har udgivet denne flaske. Udgivelsen er en single cask whisky fra et genbrugt ex-bourbon fad med nummer DL11758. Den blev fremstillet i juli 2004, og er flasket efter 12 år. Whiskyen er ikke kølefiltreret og uden kunstig farve. Der er udgivet 260 flasker fra fadet.

Besøg: Aftapperens hjemmeside

Anmeldelse #107

Anmeldelse af Port Dundas 12 Year Old Grain

Næse:

Det er en tydelig sprittet duft, der stiger op af glasset, når man dufter til det. Det er meget kraft i de 48,4% vol alkohol. Lidt vand i glasset nedtoner fornemmelsen af sprit, og giver plads til lidt andre aromaer. Man fornemmer nu en anelse vanilje og egetræ i næsen. I baggrunden fornemmes lidt mandel og bitterhed som fra nødder. Der er et generelt tyndt duft-udtryk i denne whisky.

Port Dundas 12 Year Old Grain - Sample

Port Dundas 12 Year Old Grain – Sample

Palette:

Smagen er, som duften, også præget af et sprittet udtryk. Selvom man nedvander drammen, så er alkohol stadigt det bærende smagsindtryk. Forsøger man at smage igennem spritten, så kan man efter et par mundfulde smage en smule mælkechokolade og vanilje. Disse forstærkes en smule igennem drammen, men kommer aldrig til at overskygge smagen af sprit.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne industri whisky. Afslutningen er præget af en varmende fornemmelse fra alkoholen. I baggrunden mærkes en smule vanilje på tungen. Langsomt kommer en let tone af egetræ frem. Smagen klinger af i en smule bitterhed, og en smule brændende fornemmelse fra alkohol i munden.

Hvad siger producenten:

“This expression from the now closed Port Dundas Distillery, was distilled in July 2004 and bottled after 12 long years spent maturing in a Refill Barrel. It is one of only 260 bottles available.”

Konklusion:

Dette er ikke nogen stor oplevelse i hverken duft, smag eller eftersmag. Den største oplevelse består faktisk i, at man kan smage på spiritus fra et nu lukket destilleri. Jeg har købt denne sample for 30,- kroner for 3 cl., og man kan købe en flaske for 399,- kroner. Som whisky er den ikke pengene værd, og som en mulighed for at smage alkohol fra et lukket produktionsanlæg kan det endda diskuteres. Kan man lide snaps, og tydelig spiritus i, så er denne dram sikkert fin nok. Sammenligner man med andet snaps, så har jeg smagt væsentligt bedre snaps til meget færre penge. Som whisky er den ikke meget bevendt. Konklusionen på denne anmeldelse af Port Dundas 12 Year Old Grain er, at den er for dyr som fadlagret snaps, og ikke i nærheden af single malt whisky på samme prisleje.

1/5 (1)