Springbank Hazelburn 10 Year Old – Campbeltown Single Malt Scotch Whisky

Springbank Hazelburn 10 Year Old – Triple Distilled

Springbank Hazelburn 10 Year Old er en whisky på 46% Vol. Den er produceret a Springbank Distillery, der ligger i Skotlands Campbeltown region. Whiskyen har modnet 10 år på ex-bourbon fad. Denne algring har varet i minimum 15 år, som det også fremgår af etiketten. Den er trippel destilleret, hvilket også ofte er benyttet i Irsk whiskey. Whiskyen er fremstillet uden kølefiltreret, og kunstig farve er ikke tilsat, hvilket også fremgår af etiketten. Denne flaske er opmærket med datoen 11.12.19 og har kode 19/484.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #409

Anmeldelse af Springbank Hazelburn 10 Year Old

Næse:

Næsen rammes først af sødme fra modne æbler og pærer. Sammen med en tydelig duft fra vanilje, ledes tankerne i retning af det man kender fra henkogte frugter. Langsomt men sikkert kommer sødme fra honning mere og mere frem i duften. Når man har smagt på drammen fornemmes lidt karamel også i næsen. Et strejf af gammelt lagerhus dukker momentvis op. De 46 % Vol. alkohol er ikke at mærke i næsen.

Springbank Hazelburn 10 Year Old

Springbank Hazelburn 10 Year Old

Palette:

Sødmefulde fugter er, ganske som i duften, det første som smages. Der smages søde pærer og æbler. Karamel er væsentligt mere fremtrædende i smagen, end den er i duften. Et strejf af citrusfrugt ligger i baggrunden, og kommer lejlighedsvis frem, Der mærkes lidt stærk ingefær på tungen og i svælget, men det aftager dog hurtigt igen. Efter et par nip til denne Campbeltown whisky anes en let bitterhed, mens noter af vanilje og lakridsrod kommer frem. Alkoholen er heller ikke tydelig i smagen.

Afslutning:

Der er en medium eftersmag på denne dram. Vanilje og karamel en nu dominerende. I baggrunden anes kun sjældent de søde æbler og pærer. Honningsødmen, der også var at finde i duften, er mere tydelig nu. Sammen med en tiltagende bitterhed, og et fjernt strejf af citrus, ledes tankerne hen på citron-the, der har trukket lidt for længe. Munden tørrer slutteligt en anelse ud, og man efterlades med et minde om lakridsrod og gammelt lagerhus.

Hvad siger producenten:

“Rich in flavour, our Hazelburn 10-year-old is awash with scents and flavours that will delight.”

Konklusion:

Dette er en glimrende whisky. Kan man lide en whisky, der er let at drikke, men stadig har en del at byde på i forhold til kompleksitet, så er dette et godt valg. Dette er en glimrende hverdags-dram, der med lidt ekstra tid i glasset, fremkommer med ganske interessante noter, hvilket tilføjer et ekstra lag til oplevelsen. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner. I dette prisleje konkurrerer dem med destilleriets medium røgede Springbank 10 Year Old, der dog umiddelbart passer bedre til mine smagsløg. Konklusionen på denne anmeldelse af Springbank Hazelburn 10 Year Old er, at det er en god whisky, men jeg foretrækker stadig den medium-røgede søskende.

4/5 (1)