Timorous Beastie – Highland Blended Malt Scotch Whisky

Timorous Beastie – Remarkable Regional Malts

Timorous Beastie er en small batch skotsk blended malt whisky på 46,8% Vol. Den er blended af whisky fra de skotske destillerier i Highland regionen. Flasken er med i serien fra Douglas Laing & Co. Ltd. med navnet “Remarkable Regional Malts”. Denne blended whisky indeholder single malt, så den er derfor en “blended malt whisky”. Den skulle blandt andet indeholde whisky fra Dalmore, Glen Garioch og Glengoyne destillerierne. Aftapningen er ikke kølefiltreret, og den kommer også uden kunstig farve. Der er ikke aldersangivelse på flasken, hvilket gør den til en NAS.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #224

Anmeldelse af Timorous Beastie

Næse:

Næsen mødes først af sødme som man kender det fra honning af lyng. Hurtigt følges op med sødme fra modne søde æbler. Der er også en let malt-sødme, som leder tankerne hen i retning af nyslået græs og hø. Efter nogle minutter i glasset kommer en fin note af tørrede abrikoser frem fra baggrunden. Ligeledes bliver vanilje og en anelse karamel også at finde i duften. Man kan sagtens mærke de 46,8% vol alkohol i næsen, men uden den virker sprittet. Det giver mere et let løft til whiskyen. Efter at have smagt på drammen fornemmes et strejf af mynte også i næsen.

Timorous Beastie - Miniature

Timorous Beastie – Miniature

Palette:

Søde modne æbler ramme munden som det første. Hurtigt kommer sødmen fra lyng-honningen efter. Ganske som i duften er der også i smagen noget malt-sødme, som tilfører noget græs og hø til udtrykket. Efter et par nip til denne blendede malt whisky,  bliver tørrede abrikoser og en anelse rosiner, mere tydelige i smagen. Smagen af mynte bliver tydeligere og tydeligere, jo flere nip man tager af drammen. Ligeledes mærkes en smule citrusfrugt også. Bagved mærkes vanilje og lidt karamel. Der er et let strejf af noget mineralsk og maritimt i drammen, der tilfører lidt salt og tørhed til smagsoplevelsen. Alkoholen mærkes i paletten, men den bliver ikke dominerende på noget tidspunkt.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på whiskyen. Græs og hø er tydeligere eftersmagen end de var i både duft og smag. Der er stadig en anelse citrusfrugt i munden, der dog aftager. Der opstår i stedet en smag af sort peber, som giver lidt prikken på tungen. Samtidig tilfører smagen af egetræ, og det mineralske udtryk en tørhed til afslutningen. Smagen fra frisk mynte har samtidig lagt sig i hele mundhulen. Oplevelsen aftager i honning- og frugtsødme, mens man mærker lidt varme fra alkoholen.

Hvad siger Producenten:

“The original Timorous Beastie, immortalised in Robert Burns’ famous Scots poem “To a Mouse” was a timid, little field mouse. Echoing our national bard’s wit, ours is most certainly not for the fainthearted! Inside there’s a medley of vanilla, malted barley, meringue, honey and citrus flavours just bursting to be unleashed…”

Konklusion:

Dette er en fornuftig whisky. Der er ganske interessante noter i både duft, smag og eftersmag. Samtidig er den ganske ligetil at drikke, og stiller ikke nødvendigvis de store krav til nyderen. Ud fra den betragtning, er det en ganske stabil all-round whisky. Der er er oplevelse for både nybegynderen og den øvede whisky drikker. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner. For de penge kan man også købe en gasnek stabil single malt whisky, så konkurrencen er hård i prislejet. Konklusionen på denne anmeldelse af Timorous Beastie , at en ganske stabil sammensætning af “Remarkable Regional Malt” fra Highland området, munder ud i en dram, hvor de fleste kan være med.

3/5 (1)