Mosgaard Oloroso Cask – Batch #6

Mosgaard Oloroso Cask – Økologisk fynsk single malt whisky

Mosgaard Oloroso Cask Batch #6 er en økologisk single malt whisky på 46,2% Vol. Whiskyen er produceret på det danske destilleri Mosgaard Whisky A/S fra Oure på Fyn. Denne udgivelse er, som navnet antyder, den 6. udgave af deres whisky lagret på Oloroso fad. Den har lagret på disse fad i 3 år, men kommer uden aldersangivelse på flasken. Udgivelsen er sendt på markedet den 3/2-2020 kl. 20.00, og der er sat 800 flasker til salg. Whiskyen er desuden fremstillet af økologiske råvarer. Den har vundet dobbelt guld ved Berlin International Spirits Competition 2020, samt andre internationale priser.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #223

Anmeldelse af Mosgaard Oloroso Cask

Næse:

Næsen mødes først af frugtsødme, som man kender det fra modne æbler og modne pærer. Hurtigt bliver de erstattet af aroma fra tørret frugt. Der duftes nu rosiner og abrikoser. Der mærkes tydeligt egetræ i duften, der ligger sig et fint lag over det generelle indtryk. Langsomt kommer lidt karamel og mælkechokolade frem fra baggrunden. Efter at have smagt på drammen, kan man svagt ane lidt syrlighed og citrus i næsen. Man mærker ikke alkoholen i denne danske single malt whisky.

Mosgaard Oloroso Cask Batch #6 - Sample

Mosgaard Oloroso Cask Batch #6 – Sample

Palette:

De tørrede frugter er meget tydelige i smagen. Igen er det rosiner og abrikoser der kommer frem. Ligeledes er mørk karamel og mælkechokolade mere markante i paletten. De søde modne frugter anes mere i baggrunden. Igen er det modne pærer og æbler der er til stede. Der smages en let syrlighed, som leder tankerne i retning af citrusfrugt. Der mærkes lidt prikken på tungen fra stærk ingefær, der dog hurtigt aftager igen. De 46,2% vol alkohol er mere fremtrædende i smagen, men ikke så meget, at det er nødvendigt at nedvande whiskyen.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på drammen. De mørke tørrede frugter er stadig tydelige i eftersmagen. Smagen fra egetræ, som var fint til stede i duften, kommer igen frem i afslutningen. Der mærkes en smule bitterhed på tungen, og tankerne ledes i retning af umodne hasselnødder. Man efterlades med en smag af mælkechokolade og noter af mørk ristet kaffe i munden, inden man efterlades med en del varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“Mosgaard Oloroso Cask Whisky er fremstillet på økologisk Dansk byg malt, som maltes efter vores specifikationer og brygget efter egne metoder som er optimeret til at frembringe sødme, blødhed og frugtnoter – smagen af Fynsk Single Malt Whisky.”

Konklusion:

Dette er en god whisky. Det er imponerende at man kan få så meget karakter i en whisky, som ikke er mere end tre år gammel. Man kan købe en flaske for 595,- kroner, og den kan sagtens konkurrere med skotsk whisky i samme prisleje. Sammenlignet med andet dansk small batch whisky, så er prisen yderst konkurrencedygtig. Jeg har kun anmeldt en sample fra den 6. udgave af whiskyen, men jer er da glad for, at jeg har nogle flasker af både Batch #1 og Batch #2 på lager. Det bliver spændende at følge udviklingen for både whisky og destilleri fremadrettet. Konklusionen på denne anmeldelse af Mosgaard Oloroso Cask Batch #6 er, at vi her har fat i en god whisky, der fint tager kampen op, med både danske og skotske whiskyer.

4.5/5 (4)