Royal Lochnagar Distillers Edition – Muscat cask finish

Royal Lochnagar Distillers Edition – Destilleret 1996 flasket 2009 RL/96-9T

Royal Lochnagar Distillers Edition er en skotsk whisky på 40% vol. Whiskyen er produceret af Royal Lochnagar Distillery. Destilleriet ligger i Highland området. Whiskyen har først modnet på en kombination af primært ex-boubon fad, og en lille del ex-sherry fad. Herefter har den fået en afslutning på ex-vin fad. Disse vin fad har tidligere indeholdt Muscat vin. Råspritten er fremstillet i 1996, og er efter endt lagring hældt på flaske i 2009. Dermed er whiskyen mindst 12 år gammel. Den kommer med koden RL/96-9T påtrykt på flasken. Royal Lochnagar Distillers Edition er ikke længere i produktion.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #225

Anmeldelse af Royal Lochnagar Distillers Edition

Næse:

Honningsødme rammer næsen som det første. Der følges hurtigt op med sødme fra modne appelsiner. Langsomt begynder lidt mørkere noter at komme frem fra baggrunden. Der duftes nu abrikoser og et strejf af rosiner. Bagved ligger en let aroma af vanilje og karamel. Efter noget tid i glasset kommer lidt egetræ frem, og der opstår en smule hengemt eller jordslået undertone. Man mærker ikke alkoholen i næsen.

Royal Lochnagar Distillers Edition

Royal Lochnagar Distillers Edition

Palette:

Søde appelsiner og mandariner rammer smagsløgene som det første. Der følges op med lidt stærk kanel og muskatnød, der dog hurtigt er væk igen. Efter et par mundfulde af denne whisky, kommer tørrede frugter bedre frem. Der smages nu mere abrikoser, med en anelse rosiner og svesker. Honningsødmen dukker op ved lejlighed. Der fornemmes en lidt ekspresso kaffe note i baggrunden. Heller ikke i smagen er de 40% vol alkohol at mærke.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne dram. De mørke frugter er tydeligst i eftersmagen. Der smages stadig abrikoser. Rosiner og svesker er mere tydelige i eftersmagen end de var i paletten. Bagved opfanges stadig en anelse søde appelsiner, og et strejf kanel og muskatnød. Eftersmagen dør ud i et minde om espresso kaffe, karamel og mælkechokolade, men en lidt vinøs fornemmelse mærkes på tungen.

Hvad siger producenten:

“Subtle and fresh, Royal Lochnagar has sweet malt, a pleasing citrus acidity on the palate and a fine, lingering finish. The distillery adjoins the Queen’s Highland estate, Balmoral. For the Distiller’s Edition, hand-selected casks were double-matured in old Muscat cask-wood, its sweet, floral nature elegantly complementing the sandalwood accents of the malt.”

Konklusion:

Denne whisky er fornuftig. Den er ganske blød og let-drikkelig, og der stilles ikke de store krav til smagsløgene. Hvis man bruger lidt tid med den, er der dog ganske interessante nuancer at finde. Aftapningen er for nuværende taget ud af produktion, men skulle den blive sendt på markedet igen, så ville det ikke gøre noget med lidt høje alkohol procent. Jeg er sikke på det vil give drammen et skub i den rigtige retning. Jeg var heldig at finde flasken til 600,-, og så sendte leverandøren endda en gratis sample Glenmorangie The Duthac med i kassen. Konklusionen på denne anmeldelse af Royal Lochnagar Distillers Edition er, at whiskyen er god, men et løft med mere styrke i alkoholen, sikkert vil have en positiv effekt.

3/5 (1)