Tormore 16 Year Old – lagret på ex-bourbon fad

Tormore 16 Year Old – masser af frugt

Tormore 16 Year Old er en single malt whisky på 48% vol. Tormore Distillery er et de skotske whisky destillerier, der ligger i Speyside regionen. Destilleriet er ejet af spiritus-giganten Pernod Ricard. Denne udgivelse er lagret på ex-bourbon fad af amerikansk egetræ. Lagringen har, som navnet antyder, varet i 16 år. Whiskyen er endvidere ikke kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #90

Anmeldelse af Tormore 16 Year Old

Næse:

Man mærker straks, at der er god dybde i aromaen. Der duftes søde, næsten overmodne, appelsiner. Bagved ligger frugtsødme fra modne pærer og røde æbler. Langsomt bliver noter af chokolade og kaffe tydeligere og tydeligere. Til sidst dominerer disse aromaer næsten duftindtrykket, og de søde appelsiner trænges lidt bagud. I baggrunden mærker man lidt egetræ og vanilje. Den relativt høje alkoholprocent på 48% vol er ikke at mærke i næsen.

Tormore 16 Year - Sample

Tormore 16 Year – Sample

Palette:

Alkoholen er noget tydeligere i smagen, hvor man med fordel kan nedvande whiskyen en smule. Det åbner op for smagen, og nedtoner alkoholen en anelse. Smagen er også kraftig. Igen er modne frugter som pærer og melon tydelige. Som i næsen er moden appelsin tydeligst. Smagen forekommer lidt “hengemt”, så der er kommet optimalt ud af de 16 år på ex-bourbon fad. I baggrunden kommer der en smule egetræ og vanilje frem i paletten.

Afslutning:

Afslutningen har medium længe. De søde appelsiner glider hurtigt over i en smag af en blanding mellem mørk chokolade og mælkechokolade. Smagen af egetræ og vanilje er tydeligere i afslutningen. Der er en let bitterhed at spore på siden af tungen. Chokolade, bitterhed og vanilje gør, at man sidder med en fornemmelse af kaffe i munden. Der er en let prikken på tungen fra lidt stærke krydderier som muskatnød og kanel, og lidt varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“Tormore 16 Year Old is a rich single malt with dense fruit and vanilla notes. Your palate will discover Tormore’s signature smooth sweetness, which arises from the crystalline water used during distillation, accompanied by fruit flavours. The finish is notably long, smooth and slightly dry.”

Konklusion:

Dette er virkelig en god whisky. Der er god kompleksitet, og den fremstår næsten mørk i sit udtryk. Det er noget jeg godt kan lide, da det giver en god tyngde i oplevelsen. Jeg købte denne sample på 3 cl. for 56,- kroner, og en hel flaske koster omkring 600,- kroner. Denne whisky er alle pengene værd, og man bør gøre sig den tjeneste at smage den. Jeg er imponeret over, at Tormore Distillery kan få en whisky på 16 år til at smage så “hengemt”, moden, mørk og med tyngde. Konklusionen på denne anmeldelse af Tormore 16 Year Old er, at det er en super dejlig whisky, som vil gøre sig godt en vinteraften foran pejsen.

3.5/5 (2)