Amrut Fusion – Single Malt Whisky

Amrut Fusion – Indisk og skotsk malt

Amrut Fusion er en indisk whisky på 50% Vol. Whiskyen er produceret af Amrut Distilleries Ltd, der er beliggende i Bangalore i Indien. Der er brugt en kombination af 3/4 indisk urøget malt, og 1/4 skotsk røget malt i fremstillingen. Whiskyen har modnet på amerikanske traditionelle ex-bourbon egetræsfad. Det er uvist, hvor længe alkoholen har modnet på disse fad. Der fremgår ingen aldersangivelse, og whiskyen er derfor en såkaldt NAS. Whiskyen er fremstillet uden kølefiltrerring. Denne miniature flaske er fra Batch #67 december 2017.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #286

Anmeldelse af Amrut Fusion

Næse:

Næsen mødes først af en let note af sødmefuld røg. Det er en røg, som den man kender fra sød pibetobak. Der følges op med tydelig sødme fra blomsterhonning. Langsomt men sikkert kommer duften af egetræ mere og mere frem, jo længere tid drammen står i glasset. Duften af vanilje og karamel bliver ligeledes gradvist tydeligere. I baggrunden kan man fjernt fornemme lidt syrlighed fra citrusfrugter. Man mærker at der er en del alkohol, men denne single malt whisky er ikke sprittet. Et par dråber vand presser røgen lidt mere frem.

Amrut Fusion - Miniature

Amrut Fusion – Miniature

Palette:

Alkoholen er tydeligere i smagen end i duften, men drammen kan sagtens drikkes uden vand. Honningsødme er det første som smages. En tydelig smag af egetræ kommer hurtigt efter. Smagen af vanilje og karamel kommer efterhånden tydeligt frem. Efter et par nip til drammen kommer en tydelig smag af citrus frem. Det minder næsten om det man kender i friskpresset citronsaft. Man mærker en anelse kanel og peber på tungen. Der ligger at let slør af røg over hele smagsoplevelsen, uden det er specielt fremtrædende.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne whisky. Vanilje, karamel og mælkechokolade ligger som et fint lag i munden. Samtidig mærkes lidt bitterhed fra egetræ, der giver lidt tørhed i munden. Honning- og maltsødme kommer efterhånden mere og mere frem i eftersmagen. Momentvis opfanges stadig en snert af citrus, der dog hurtigt er væk igen. Man efterlades med en tørhed og et minde om røg i munden, mens man mærker varmen fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“The delivery, though controlled at first, is massive! Then more like con-fusion as that smoke on the nose turns into warming, full blown peat, but it far from gets its own way as a vague sherry trifle note (curious, seeing how there are no sherry butts involved) – the custard presumably is oaky vanilla – hammers home that barley – fruitiness to make for a bit of a free-for-all; but for extra food measure the flavours develop into a really intense chocolate fudge middle which absolute resonates through the palate.”

Konklusion:

Dette er en ganske god whisky. Kan man lide en dram med god power på alle indtryk, så er dette et ganske godt bud på et godt køb. Der er god tyngde i både duft, smag og eftersmag. Det går ganske godt i spænd med lidt lettere noter, der er mere tilbagetrukne i indtrykkene. Sammen med den lette røg giver det en god kompleksitet. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner. Der er ret hård konkurrence i prislejet på whisky under 500,- kroner. Jeg mener dog sagtens denne indiske single malt whisky kan klare sig med både skotske, irske og andre whiskyer i til samme pris. Konklusionen på denne anmeldelse af Amrut Fusion er, at det er et godt startsted, hvis man har mod på at prøve indisk whisky.

3/5 (1)