Halloween night at the rodeo – SMWS B3.7

Rock Town 2015 4 Year Old – SMWS B3.7

Halloween night at the rodeo SMWS B3.7 er en amerikansk bourbon på 58.7% Vol. Bourbonen kommer fra Rock Town Distillery i Arkansas. The Scotch Malt Whisky Society har aftappet denne bourbon. Denne single cask aftapning har lagret på et enkelt virgin oak fad, hvor den har modnet i 4 år, som det fremgår af etiketten. Spiritussen er produceret den 19/06-2015, og er aftappet igen i juni 2020, så den nærmer sig næsten de 5 år i alder. Den er fremstillet uden at benytte kølefiltrering, og der er tilsat farvestoffer. Dette outturn består af 195 flasker, der alle er flasket ved fuld fadstyrke.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #285

Anmeldelse af SMWS B3.7

Næse:

Sødme som man kender det brun sukker og sirup møder næsen som det første. Langsomt ændrer sødmen karakter, og bliver i stedet præget af honning- og vaniljesødme. I baggrunden anes lidt tropiske frugter. Der duftes ananas, sød mango og overmoden banan. Når drammen har stået nogle minutter kommer lidt egetræ frem fra baggrunden. Kombinationen mellem tropiske frugter, sødme og egetræ leder tankerne i retning en gammel læder-saddel. Alkoholen mærkes ikke i næsen.

Halloween night at the rodeo B3.7 - Sample

Halloween night at the rodeo B3.7 – Sample

Palette:

Der er en del mere bid i alkoholen i smagen end i næsen, og man kan med fordel nedvande drammen en anelse, da den fremtræder lidt sprittet. Stærk kanel og sort peber er i begyndelsen markant i munden, men aftager gradvist. Der gøres plads til sødme fra sirup og brun karamel, som man kender fra meget amerikansk bourbon. Efter et par nip kommer de tropiske frugter, som også var at finde i duften, også svagt frem i smagen. Også her er ananas, mango og moden banan at finde. Smagen af egetræ kommer momentvis frem.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på drammen. Munden har et fint lag af sødme fra både sirup, søde frugter, vanilje og karamel. Smagen af egetræ er tydeligere i eftersmagen. Kombinationen mellem kraftig sødme, og tydelig egetræ, minder om den man kender i sød pibetobak. Den rene smag af sprit kommer lejlighedsvist frem fra baggrunden. Man efterlades med med en fornemmelse af kanel og peber i munden, mens brystkasse og svælg varmes af alkoholen.

Hvad siger producenten:

The nose evoked root beer and corn candies at Halloween, leather chairs in a cigar-scented room, pit-barbecued hog, vanilla and brown sugar. The palate was tannic and sweet – leather, liquorice root, Lapsang Souchong and polished wood against barbecued bananas, toffee apples at the fairground, bubble gum, sarsaparilla, cherry cola and pecan pie. With water the nose discovered Christmas pudding and brandy butter, molasses, brown sugar and red laces – and taking out your wallet at the rodeo saloon bar. The palate gave us maple-roasted gammon, pumpkin pie and toffee, with leather tobacco pouches, cigar boxes, cinnamon, allspice and cloves reverberating in the finish. The mashbill was 82% Arkansas corn, 9% Arkansas wheat & 9% malted barley.”

Konklusion:

Dette er en nogenlunde bourbon, uden den imponerer. Der vises gode takter, med klassisk sødme fra sirup, vanilje og karamel, mens tropiske frugter får lov at kigge frem. En let og ren note af sprit er lejlighedsvist ganske tydelig, hvilket skæmmer helhedsindtrykket en anelse. Man kan købe en af de 195 flasker for 775,- kroner. Selvom det er sjældent med uafhængige aftapninger af bourbon, og så ved cask strength, så trækker den rene sprit en anelse ned. Lidt flere år på fad kunne sikkert have afhjulpet dette, så den var blevet mere rund, for de generelle noter er fabelagtige. Konklusionen på denne anmeldelse af Rock Town 2015 4 Year Old, SMWS B3.7, Halloween night at the rodeo er, at den viser gode takter, men lidt længere lagring nok ville klæde den godt.

2/5 (1)