Evan Williams Single Barrel – 2010 Vintage

Evan Williams Single Barrel – destilleret i 2010 og aftappet i 2017

Evan Williams Single Barrel, er en amerikansk bourbon whiskey på 43,3% vol, fra Kentucky. Spritten brændes på det amerikanske destilleri Heaven Hill Distillery. Whiskeyen er lagret på nye fad af amerikansk hvid egetræ. Denne bourbon kommer uden aldersangivelse, men denne udgave er destilleret i 2010, og senere flasket i 2017, hvilket gør den mellem 6 og 7 år gammel.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #191

Anmeldelse af Evan Williams Single Barrel

Næse:

Man rammes straks af egetræ i duften, når man sætter næsen hen til glasset. Dette følges hurtigt op af markant sødme, som man kender det fra brun sukker. Langsomt bliver vaniljen tydeligere og tydeligere.. I baggrunden kan man svagt fornemme en smule kanel. Man mærker ikke de 43,3% vol alkohollen i denne bourbon.

Evan Williams Single Barrel - Sample

Evan Williams Single Barrel – Sample

Palette:

Smagen er også præget af egetræ, der er meget markant når man smager første gang. Dette nedtones dog efter et par nip at denne bourbon. Efterhånden bliver vanilje tydeligere. Der kommer også en tydelig smag af kanel frem i paletten. I baggrunden fornemmes lidt søde æbler som drejer sødmen fra brun sukker, over i retning af den man kender fra honning. Alkoholen er heller ikke markant i smagen.

Afslutning:

Der er en relativ kort afslutning på denne dram. Afslutningen er præget af krydderi. Sammen med alkoholen giver det en smule bid på tungen. Der ligger et fint lag af egetræs-smag rundt i munden. Honningsødmen aftager langsomt, inden man til sidst sidder med en en let bitter og tør fornemmelse på tungen. Man sidder med en følelse som når man har spist en lidt for sød mælkechokolade.

Hvad siger producenten:

“Evan Williams Single Barrel Bourbon is handcrafted and specially selected by our Master Distillers. A five-time winner of “Whiskey of the Year,” it’s our most premium and decorated Bourbon that measures up to exacting standards. “

Konklusion:

Dette er en klassisk bourbon. Jeg er ikke den helt store fan af amerikansk bourbon, og foretrækker klart skotsk whisky. Jeg kan til gengæld godt lide at udfordre mig selv, så derfor drikker jeg forsøgsvis også noget amerikansk whiskey. Denne dram passer præcis ind i min forestilling om, hvad en amerikansk bourbon skal tilbyde. Der er tydelig, og næsten kvalmende sødme, der kun redes ved hjælp fra den kraftige indflydelse af egetræ, vanilje og kanel. Man kan købe en flaske for lige under 400,- kroner. Til den pris, eller endda billigere, har jeg smagt bedre bourbon, hvor ekesempelvis Wild Turkey 101 skiller sig positivt ud. Konklusionen på denne anmeldelse af Evan Williams Single Barrel er, at den lever op til forventningerne til en standard bourbon, men den er nok en kende for dyr i forhold til oplevelsen.

2/5 (1)