Armorik Double Maturation – Bretagne og sherry

Armorik Double Maturation – lagret på fransk egetræ og oloroso

Armorik Double Maturation er en single malt whisky på 46% vol. fra det franske destilleri Distillerie Warenghem. Det interessante ved denne udgivelse er at dem først har lagret på fransk egetræ fra Bretagne, inden den endelig afsluttes i ex-oloroso sherry fad. Jeg blev anbefalet at købe denne whisky, da jeg besøgte La Maison du Whisky i Paris. Denne whisky er endvidere ikke kølefiltreret, og kommer uden aldersangivelse.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #190

Anmeldelse af Armorik Double Maturation

Næse:

Der kommer straks sødme op af glasset. Det er en tydelig maltsødme først, som gradvist ændrer karakter til en frugtsødme. Der duftes modne appelsiner og henkogte pærer. Der er en let blomsternote i baggrunden, som giver næsen et parfumeret udtryk. Den kan minde lidt om kunstige frugt-vingummier Efter nogle minutter kommer en snert egetræ frem i aromaen. Man mærker ikke de 46% vol alkohol.

Armorik Double Maturation - Miniature

Armorik Double Maturation – Miniature

Palette:

Der er lidt mere bid i alkoholen i paletten, men ikke så meget, at det er nødvendigt at nedtone med vand. Igen er sødme fra modne appelsiner tydelig. Ligeledes fremkommer også noter af blomster, som giver denne franske whisky en smule parfumeret udtryk i smagen også. Efter et par nip til drammen, så kommer en snert vanilje og karamel frem i smagen. Der mærkes en smule prikken på tungen fra lidt peber.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne single malt whisky. Frugtsødme er i begyndelsen dominerende, men aftager hurtigt i en lidt kunstig frugtsmag. Der mærkes en smule mint på tungespidsen. Smagen af karamel og vanilje kommer frem i munden. Der kommer en smule bitter smag, inden munden tørrer en anelse ud. Der er en fin varme i mund og svælg fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“Genuine symbol of the Distillery’s values, this Armorik highlights both the quality of its know-how and its attachment to the Breton land. In partnership with a local cooper, the Distillery designed unique Brittany oak casks. Armorik Double Maturation remains in them for many long years before being transferred into Oloroso sherry casks for a second maturation. Reduced to 46% and non-chill filtered, it pleases through its richness and elegance.”

Konklusion:

Denne whisky imponerer ikke specielt. Det mest interessante er, at den er fra Frankrig, som ikke er specielt kendt for deres whisky. Jeg købte denne miniature flaske på 5 cl. for 8 euro i La Maison du Whisky i paris, og man kan købe en hel flaske for omkring 400,- kroner. For de penge ville jeg nok vælge at købe en skotsk whisky, hvor der fås ganske gode oplevelser i prislejet. Konklusionen på denne anmeldelse af Armorik Double Maturation er, at jeg ikke har noget imod fransk parfume, bare det ikke er i min whisky.

3/5 (2)