Glenburgie 15 Year Old – Ballantine’s Series No. 001

Glenburgie 15 Year Old – en del af Ballantine’s blended whisky

Glenburgie 15 Year Old er en whisky på 40% Vol. Glenburgie Distillery er et af Skotlands whisky destillerier belligende i Speyside området. Destilleriet producerer primært whisky til blended whisky. Glenburgie Distillery er ejet af Pernod Ricard, der også er ejer af Ballantie’s. Whiskyen har lagret 15 år på amerikanske ex-bourbon fad, og den er endvidere kølefiltreret. Denne whisky er del i en serie på tre single malt whiskyer sendt på markedet af Ballantine’s. Serien går under navnet “Ballantine’s Series“, og består af denne Glenburgie 15 Year Old, Glentauchers 15 Year Old og Miltonduff 15 Year Old. De tre single malt whiskyer indgår alle i Ballantine’s blended whisky. Miltonduff 15 Year Old er fundamentet, Glenburgie 15 Year Old er hjertet og Glentauchers 15 Year Old er afslutningen.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #153

Anmeldelse af Glenburgie 15 Year Old

Næse:

Man dufter med det samme moden frugt. Der er tydelig aromaer fra æbler og pærer. I starten er det en duft fra en smule syrlige æbler, men efter nogle minutter i glasset, er det mere søde æbler der duftes. Over tid bliver duften af vanilje mere og mere tydelig. I baggrunden kan man svagt fornemme en smule egetræ. Kombinationen leder tankerne hen i retning marcipan og karamel. De 40% vol alkohol er ikke tydelige i næsen.

Glenburgie 15 Year Old

Glenburgie 15 Year Old

Palette:

Smagen af karamel og vanilje er meget tydelige som det første, når man smager på whiskyen. Det er dog ikke så kraftigt, som man kender det fra amerikansk bourbon. Det er noget mere afdæmpet, og der er fint plads til noter af modne æbler og pærer. Der mærkes kortvarigt lidt peber og ingefær på tungen, men det er hurtigt borte igen. Efter et par mundfulde fremkommer en sirup- og honningsødme i munden. Ligeledes mærkes en snert af bitterhed på tungen. Heller ikke i smagen er alkoholen tydelig.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne Speyside whisky. I begyndelsen er smagen af vanilje, karamel og sirup mest markant. Der dukker også her lidt ingefær og peber op en gang imellem. Der smages stadig en smule modne pærer og æbler. Bitterheden bliver efterhånden tydeligere, men aldrig for voldsom. Der mærkes lidt garvesyre på tungespidsen. Munden tørrer en lille smule ud, mens man sidder med en tanke på mælkechokolade.

Hvad siger producenten:

The Glenburgie Single Malt forms the heart of a Ballantine’s blend, delivering concentrated fruitiness and honeyed sweetness. Perfectly balanced, with aromas of soft red apples and pears, this whisky has a full and velvety texture and a long, round finish”

Konklusion:

Dette er en whisky, som er meget nem at drikke. Den stiller ikke de store krav, til den som drikker whiskyen. Den smager bare som en whisky, hvor man godt lige kan hælde et glas mere op, uden at skulle tænke alt for meget over det. Man kan blot nyde, at den glider let ned, og egentlig smager ganske fint. Man kan købe en flaske for omkring 450,- kroner. Jeg var heldig at finde den på introduktions-tilbud til 249,- kroner, hvilket den helt klart også er værd. Konklusionen på denne anmeldelse af Glenburgie 15 Year Old Ballantine’s Series No. 001 er, at denne let-drikkelige whisky sikkert er det rigtige valg, som hjertet i den kendte blended whisky.

4/5 (3)