Rittenhouse Straight Rye Whiskey – Bottled-in-bond

Rittenhouse Straight Rye Whiskey – 100 Proof

Rittenhouse Straight Rye Whiskey er en amerikansk rye whisky på 50% vol, hvilket svarer til 100 proof. Den produceres af det amerikanske destilleri Heaven Hill Distillery i Kentucky. Denne rug whisky er produceret efter retningslinjerne for bottled-in-bond. Flasken kommer uden aldersangivelse, men forskrifterne for bottled-in-bond beskriver, at den har lagret i minimum 4 år på egetræsfad.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #331

Anmeldelse af Rittenhouse Straight Rye Whiskey

Næse:

Næsen mødes først af en let note af alkohol fra de 50% Vol. Det er ikke en sprittet duft, men alkoholen er tydelig, men aftager også hurtigt igen. Der kommer nu noter af søde appelsiner med en let note af honning. Efter lidt tid i glasset kommer egetræ en anelse frem. Ligeledes kommer en duft af kanel, vanilje og karamel efterhånden mere frem i duften. Når man har smagt på drammen fornemmes lidt mælkechokolade også. Når man er kommet lidt ned i flasken efter nogle uger, så opfanges momentvis lidt kokos i duften, og egetræ forstærkes markant.

Rittenhouse Straight Rye Whiskey

Rittenhouse Straight Rye Whiskey

Palette:

Ganske som i duften, er de 50% Vol. alkohol også tydelig, når man smager første gang. Man kan nedvande en anelse, men smagsløgene tilpasser sig hurtigt til alkoholen i denne Straight Rye Whiskey. Stærk kanel og muskatnød er med til at give et ekstra spark til smagsløgene ved første kontakt. Der følges op med sødme fra honning, vanilje og mælkechokolade. Langsomt men sikkert kommer en smag af solmodne appelsiner gradvist mere og mere frem i smagsbilledet. I baggrunden fornemmes en anelse egetræ, lakridsrod, og noget som minder om lidt bitter kaffe.

Afslutning:

Der er en medium eftersmag på whiskeyen. Smagen af søde appelsiner ligger stadig som et fint lag i munden, men aftager langsomt. Kanel og muskatnød giver stadig en anelse prikken og varme på tungen. Smagen af egetræ er tydeligere i afslutningen, og tilføjer en let bitterhed. Sammen med lidt smag af mælkechokolade, ledes tankerne i retning af kaffe og kakao. Lidt ingefær kommer slutteligt frem, inden man efterlades med varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“Rittenhouse Straight Rye Whiskey has a storied past with a heritage that commemorates Philadelphia’s famous Rittenhouse Square. This award-winning whiskey carries a distinct, spicy flavor, and is produced in the tradition of the classic rye whiskeys that once dominated American whiskey. “

Konklusion:

Dette er en fornuftig rug whiskey. Den tilbyder egentlig det man kan forvente for en flaske til cirka 350,- kroner. Man får tydelige stærke krydderier, sødme, egetræsfad, og højt indhold af alkohol til at løfte oplevelsen. Drammen kan sagtens drikkes rent, men jeg er sikker på at den også vil gøre sig godt som mixer i diverse drinks med rye whiskey. Har man ikke tidligere stiftet bekendtskab med whiskey lavet på rug, så vil dette være et godt første køb, og en fin introduktion til genren. Konklusionen på denne anmeldelse af Rittenhouse Straight Rye Whiskey er, at det er en glimrende allround flaske, med mange muligheder for anvendelse.

3/5 (1)