Glenfiddich 18 Year Old – Small Batch Reserve

Glenfiddich 18 Year Old – Ex-bourbon og ex-sherry fad

Glenfiddich 18 Year Old er en skotsk single malt whisky på 40% Vol. Whiskyen fremstilles på Glenfiddich Distillery i Speyside distriktet. Whiskyen er lagret på en kombination af ex-bourbon fad og ex-sherry fad, der tidligere har indeholdt oloroso sherry. Modningen har foregået i mindst 18 år, som det også fremgår af indpakningen. Aftapningen er en såkaldt “Small Batch Reserve”, hvor hvert batch er individuelt nummereret, hvilket dok ikke fremgår af denne miniature flaske. Den er fremstillet med brug af kølefiltrering.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #330

Anmeldelse af Glenfiddich 18 Year Old

Næse:

Man mødes straks af tydelig duft fra modne æbler. Der følges hurtigt op med karamel og vanilje. Kombinationen leder tankerne i retning af det man kender fra gammeldags æblekage med flødeskum. I baggrunden kommer langsomt en anelse egetræ og kanel frem. Ligeledes anes, efter nogle minutter i glasset, en anelse citrus-frugt i baggrunden. Ligeledes fremkommer en anelse mørkere duftnoter efterhånden som drammen falder til ro i glasset. Der duftes nu lidt rosiner og hasselnødder. Alkoholen er ikke at finde i duften.

Glenfiddich 18 Year Old - Miniature

Glenfiddich 18 Year Old – Miniature

Palette:

Modsat i duften, så er det mørke noter man smager som det første. Der kommer tydelig smag af chokoladeovertrukne rosiner. Der følges hurtigt op med tydelig stærk kanel og peber på tungen, der dog hurtigt aftager igen. Smagen af grape-frugt skinner en anelse igennem de lidt tungere smagsnoter. Efter et par nip til denne Speyside whisky kommer de modne æbler også frem i smagen, ganske som de var i duften. Det gør næsten whiskyen en anelse parfumeret i smagen. Vanilje og karamel bliver gradvist mere og mere tydelig. De 40% Vol. alkohol er ikke af smage.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på whiskyen. De mørke noter er også tydeligere i eftersmagen. Der smages stadig rosiner og mælkechokolade. En smag af egetræ bliver tydeligere, og det tilfører en smule bitterhed til drammen. Ganske som i duften opleves hasselnødder også i eftersmagen. grape-frugt og modne æbler kommer kun momentvist frem i afslutningen. Man efterlades med en snert af vanilje- og karamelsmag i munden.

Hvad siger Producenten:

“We use fine Spanish Oloroso wood and American oak to mature this rich, intriguingly fruity and robust oak expression, but there are many more reasons why this expression is special.”

Konklusion:

Dette er en ganske fornuftig whisky. Samspillet mellem de friske modne frugter, og de mørke tørrede frugter, giver en glimrende kompleksitet til drammen. Den lidt parfumerede oplevelse i smagen trækker helhedsindtrykket ned for mit vedkommende. Jeg har tidligere oplevet andre flasker, hvor et parfumeret udtryk aftager væsentligt igennem en hel flaskes liv. Det finder jeg dog ikke ud af i dette tilfælde, da det kun er en miniature flaske jeg har smagt. Man kan købe en hel flaske for cirka 700,- kroner. Hvis man er fan af Glenfiddich og Speyside whisky, så er det en ganske hæderlig pris for en 18 års whisky. Personligt er jeg dog tilfreds med kun at have købt en smagsprøve. Konklusionen på denne anmeldelse af Glenfiddich 18 Year Old er, at whiskyen er god, men nok mest, hvis man elsker destilleriet og Speyside regionen.

3/5 (1)