Smokehead Rock Edition II – Rock On!

Smokehead Rock Edition II – New Release af en Special Edition

Smokehead Rock Edition II er en skotsk single malt whisky på 46,6% vol. flasket af den uafhængige aftapper Ian Macleod Distillers. På flasken er denne whisky kategoriseret som en Islay single malt, hvilket blot hentyder til, at den er lavet af et af de skotske destillerier på øen, men ikke hvilket. Det er derfor en af de whiskyer, der betegnes som en “Mystery Malt“. Det har været svært at finde noget information om lagringen, men flasken kommer uden aldersangivelse.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #425

Anmeldelse af Smokehead Rock Edition II

Næse:

En tydelig duft af røg kommer op fra glasset som det første. Det er røg som man kender fra et udbrændt bål, hvor der er tør aske dagen efter. Langsomt kommer en let sødme fra malten mere frem, og tankerne ledes nu i retning af røget skinke eller bacon. Når drammen har stået i glasset i nogle minutter, opfanges et strejf af umodne grønne æbler og citrusfrugter i baggrunden. Efter at have smagt på drammen opfanges momentvis lidt moden banan og yoghurt i duften. Alkoholen er ikke tydelig i næsen.

Smokehead Rock Edition II

Smokehead Rock Edition II

Palette:

Røgen er, som det også var i duften, det første der smages. Det er en fornemmelse af aske og kul man sidder med i munden. Når smagsløgene har tilvænnet sig røgen, kommer sødme fra malt, vanilje og moden banan frem. Efter et par nip af denne Smokehead whisky, kommer lidt syrlighed frem fra baggrunden. Sammen med sødmen ledes tankerne i retning af det, man oplever i yoghurt med frugter. Heller ikke i smagen er de 46,6% vol alkohol tydelig.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne dram. Der er stadig sødme fra vanilje og malt i munden. En smule bitterhed kommer frem fra baggrunden, og med sig bringer det et strejf af egetræ. Lejlighedsvist opleves lidt stærk kanel på tungen, der dog hurtigt er væk igen. Hele eftersmagen er pakket ind i et fint lag at smag fra aske. Man efterlades med et minde om mørk chokolade og kaffe i munden.

Hvad siger producenten:

“Smokehead is not for the faint hearted. Vigorous and intensely peaty, the flavour hits sweet notes of sherry and toffee. Then there’s the seaweedy richness, smoke and sea salt all jostling to the front. It’s loud. And unruly.”

Konklusion:

Dette er en fornuftig whisky. Kan man lide røget whisky, der ikke stiller de store krav til nyderen, så er dette et godt bud på en fin dram. Når det er sagt, så tilbyder denne Islay whisky dog stadig en ganske fin oplevelse, hvis man vil bruge lidt tid på at fordybe sig i den. Særligt finder jeg noterne af yoghurt med frugt ganske underholdende. Man kan købe en flaske for omkring 600,- kroner for en liter. I dette prisleje er konkurrencen hård, og om denne flaske kan klare sig i opløbet, må være op til personle præferencer. Konklusionen på denne anmeldelse af Smokehead Rock Edition II er, at det er en fornuftig whisky, der tilbyder mere end røg, hvis man bruger lidt tid på fordybelse.

3/5 (1)