Talisker Storm – Single Malt Scotch Whisky

Talisker Storm – hav og røg på flaske

Talisker Storm er en whisky på 45,8% Vol. Whiskyen kommer fra det skotske destilleri Talisker Distillery, der er beliggende på Isle of Skye. Talisker Distillery er ejet af spiritus-giganten Diageo. Whiskyen er lagret på genbrugte, og gen-forkullede ex-bourbon fad. Whiskyen skulle efter sigende være den samme som Talisker Dark Storm, hvor fadene blot er mere afbrændte. Whiskyen er kølefiltreret, og kommer desuden heller ikke med aldersangivelse.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #203

Anmeldelse af Talisker Storm

Næse:

Først mødes man af røg, når næsen sættes til glasset. Efter et par minutter i glasset, og næsen har tilpasset sig til røgen, så fine frugtnoter frem. Der duftes lidt friske modne frugter, med en let syrlighed fra citrusfrugter. Der kommer en smule honningsødme frem i næsen. Der er en let mineralsk note, som leder tankerne hen på havluft og tang. Alkoholen mærkes en smule i næsen, men er ikke dominerende på nogen måde. Efter at have smagt på drammen, så fornemmes også en smule vanilje og karamel i aromaen.

Talisker Storm

Talisker Storm

Palette:

Man smager straks røgen i denne whisky. Det trænges dog hurtigt i baggrunden, og andre noter kommer frem i paletten. Honningsødme er mest dominerende i begyndelsen. Efter et par mundfulde kommer fint en smule noter af moden frugt frem. Der smages modne æbler, og et snert syrlighed fra citrusfrugter. Der mærkes stærke krydderier på tungen, og tankerne ledes hen på friskkværnet peber og chilifrugt. Der er noget mere bid i alkoholen i smagen, og et par dråber vand nedtoner dette. Vandet trækker vanilje og karamel frem i smagsbilledet. Man sidder med en fornemmelse af salt på læberne.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne Island single malt whisky. Honningsødmen trænger i begyndelsen tydeligt frem. Dette erstattes af noter af karamel og vanilje. Der mærkes stadig en let prikken på tungen fra peber og chilifrugt, der dog aftager en smule. Fornemmelsen af salt bliver tydeligere hen imod slutningen, og tilføjer en smule mineralsk fornemmelse. Samtidig tørrer munden en smule ud. Slutteligt sidder man tilbage med en fornemmelse af let røg i munden, og en smule varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“Talisker Storm Ttakes this most intense of experiences to a new level. The sweet warmth and briny, peppery finish that are symbols of the Talisker character have been carefully accentuated through a skilful blend of differing aged Talisker casks. The profound maritime character achieves a deeper intensity, like a warm welcome from a wild Hebridean sea.”

Konklusion:

Kan man lide røget whisky, med lidt spark i udtrykket, så er dette en glimrende whisky. Hvis man ønsker en røget whisky, som er mere afrundet i sin fremtoning, så er Talisker 10 Year Old nok et bedre valg. Jeg kan godt lide dem begge, og de koster omkring det samme. Normalt koster en flaske lige under 400,- kroner. Jeg købte denne som et “ja-tak-tilbud” i Superbrugsen til 229,- kroner, hvilket er en virkelig skarp pris. Til den pris kan alle være med, og man bør gøre sig selv den tjeneste, at købe en flaske eller to. Konklusionen på denne anmeldelse af Talisker Storm er, at det er en dram med mere kant end den 10 årige bror.

4/5 (1)