The Epicurean – Lowland Blended Malt Scotch Whisky

The Epicurean – Remarkable Regional Malts

The Epicurean er en small batch skotsk blended small whisky på 46,2% Vol. Den er udelukkende blended af whisky fra Lowland regionen. Aftapningen er i serien kaldet “Remarkable Regional Malts”, der sendes på markedet af Douglas Laing & Co. Ltd. Da den er blended udelukkende af single malt whisky, kaldes den også for en “blended malt whisky”. Der skulle angiveligt være whisky fra både Aisla Bay, Auchentoshan, Bladnoch og Glenkinche destillerierne i denne blended malt whisky. Whiskyen er ikke tilsat kunstig farve, og den er fremstillet uden brug af kølefiltrering. Der er desuden ikke aldersangivelse på flasken, så hvilket gør den til en såkaldt NAS.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #242

Anmeldelse af The Epicurean

Næse:

Maltsødme er det første som næsen mødes af, når den sættes hen til glasset. Den minder en anelse om marcipan i begyndelsen, der dog aftager hurtigt. Der følges op med en let honningsødme, og sødme fra tropiske frugter som fersken og mango. En syrlig note kommer efterhånden mere frem, og der duftes nu citron-skal. Momentvis anes en smule mint også i næsen. Man mærker ikke de 46,2% vol alkohol i næsen.

The Epicurean - Miniature

The Epicurean – Miniature

Palette:

Frugtsødme kommer med det samme frem i smagen. Der smages modne søde æbler og pærer. I baggrunden smages lidt moden tropisk frugt, som også var at finde i duften. Maltsøme kommer mere frem efter et par nip til denne Lowland malt whisky. Ligeledes kommer en snert af egetræ også frem, efter at have smagt lidt på whiskyen. Det tilføjer lidt vanilje og mælkechokolade i smagen. Der mærkes lidt stærk sort peber på tungen. Momentvis kommer lidt mint også frem i paletten sammen med syrlighed og bitterhed fra citron-skal. Heller ikke i smagen er alkoholen tydelig.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på whiskyen. Frugt-, malt- og honningsødme lægger sig om et fint lag i munden. Bitterheden fra citron-skal og egetræ er meget tydelige i afslutningen. Vanilje og mælkechokolade er tilstede i baggrunden. Smagen af marcipan, som også var at finde i duften, kigger lejlighedsvist også frem i afslutningen. Der mærkes stadig sort peber på tungen, der til tider bliver ganske markant. Man sidder tilbage med en let bitter og syrlig fornemmelse i munden.

Hvad siger Producenten:

“Meet The Epicurean – our 1930s Glasgow man, a real cheeky character who was ever the life and soul of the party and a connoisseur of fine food and drink. A master of versatility, this fresh, zesty, grassy marriage of the finest Lowland malts is perfect for cocktail hour or simply for sipping.”

Konklusion:

Denne blended malt whisky er ganske fornuftig. Der er god variation imellem mange nuancer af sødme, sammen med både bitre og syrlige noter. Det giver en ganske speciel oplevelse. Når det er sagt, så er drammen stadig ganske let at drikke, og stiller ikke de store krav. Forventer man tynde og stor kompleksitet, så skal man lede andre steder. Man kan købe en flaske for omkring 350,- kroner, hvilket er et fornuftigt niveau. Konklusionen på denne anmeldelse af The Epicurean er, at denne “Remarkable Regional Malt” whisky, er en fin kombination af maltwhiskyer, fra en region med mange grain destillerier..

3/5 (1)