Yamazakura – Blended Whisky

Yamazakura – fire malt og grain whiskyer (reklame)

Yamazakura er en japansk blended whisky på 40% Vol. Whiskyen kommer fra det japanske destilleri Asaka Distillery, der også går under navnet Sasanokawa Shuzo eller Sasanokawa Shuzo Asaka Distillery. Whiskyen består af et blend af fire forskellige malt og grain whiskyer, der alle har lagret på ex-bourbon fad. Hvor længe de har modnet på disse fad vides ikke, da flasken kommer uden aldersangivelse. Det vides heller ikke om alle fire whiskyer i dette blend, alle kommer fra Asaka Distilley. eller om noget er fremstillet et andet sted. Denne Yamazakura Whisky distribueres i Danmark af Sprit & Co., og de har doneret denne flaske til anmeldelse på bloggen.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #296

Anmeldelse af Yamazakura

Næse:

Honningsødme kommer som det første frem fra glasset. Der følges efter med en let note af blomster. Langsomt kommer lidt vanilje og karamel også frem i næsen, mens egetræ holder sig længere i baggrunden. Momentvis opleves lidt mynte i duften. På trods af de kun 40% vol mærkes alkoholen i duften, men den fremtræder  dog ikke sprittet. Efter at have smagt på drammen fornemmes også lidt ingefær i duften.

Yamazakura

Yamazakura

Palette:

Ganske som i duften er honningsødme det første som også smages. Der følges op med stærk ingefær og lidt peber på tungen, som dog hurtigt aftager igen. En smag af egetræ kommer i stedet frem, og tilføjer lidt bitterhed på tungen. Karamel og vanilje bliver efterhånden tydeligere, når man har taget et par nip af denne japanske whisky. Momentvis opleves lidt mynte på tungespidsen. Der ligger en let metallisk smag i baggrunden, som den man også kan finde i billige dåseøl, der har ligget lidt for længe i køleskabet. Alkoholen er ikke at finde i smagen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne whisky. Smagen af vanilje og karamel er mere fremtrædende i eftersmagen. Ligeledes er bitterheden fra egetræ, der giver en lidt tør fornemmelse i munden. Sammen med lidt restsødme fra honningen leder det tankerne i retning af gennemtygget lakridsrod, der kun smager ganske lidt af lakrids. Momentvis opleves en let syrlighed fra citrusfrugter i eftersmagen. Man efterlades hurtigt med en let en metallisk smag i munden.

Hvad siger producenten:

Yamazakura takes its name from two Japanese symbols: “Yama” meaning “mountain”, and “Sakura” which refers to cherry trees, symbols of ephemeral beauty. An alliance of Japanese tradition and modernity, Yamazakura Blended is a blend of four malt and grain whiskeys. The Sasanokawa Shuzo distillery completes its range of Japanese whiskeys with this Yamazakura Blended expression aged in Bourbon casks. This elegant, rich and complex Japanese whiskey continues the discovery of the spirits produced in the Land of the Rising Sun with new flavours.”

Konklusion:

Dette er middelmådig blended whisky. Der er ikke de store oplevelser i hverken duften, smagen eller eftersmagen. Den er utrolig let at drikke, og stiller ikke de store krav til nyderen. Kan man lide en dram, hvor man sammen med et par kammerater, drikker en hel flaske på en aften, så er dette et fornuftigt bud på et godt valg af whisky. Prisen, på lige under 500,- kroner for en flaske, retfærdiggøres vist kun af, at det er en japansk whisky. Hypen, der for nuværende er omkring japansk whisky, presser priserne kunstigt i vejret. En ung blended whisky, af denne kaliber, burde koste omkring det halve. I dette prisleje ville jeg personligt vælge en skotsk whisky. Det er dog stadig spændende at smage whisky fra Japan. Konklusionen på denne anmeldelse af Yamazakura Blended Whisky er, at den ikke stiller krav, og er utrolig let-drikkelig.

2/5 (1)