Flóki Sheep Dung Smoked Reserve – Single Barrel Bottling

Flóki Sheep Dung Smoked Reserve – Icelandic Single Malt Whisky

Flóki Sheep Dung Smoked Reserve er en islandsk whisky på 47% Vol. Whiskyen er fremstillet på Eimverk Distillery. Der er brugt islandsk malt i produktionen. Malten er på traditionel islandsk maner røget ved brug af fåre-møg. Whiskyen er lagret på et genbrugt fad, der tidligere har indeholdt destilleriets Young Malt. Denne single cask aftapning har lagret på fad nummer #27. Det fremgår af flasken, at whiskyen har lagret 3 år på dette fad, inden den er hældt på flaske i 2022. Jeg har købt flasken på en mellemlanding i Keflavik lufthavn, på en tur til Grønland. Jeg har her anmeldt flaske nummer #134.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #457

Anmeldelse af Flóki Sheep Dung Smoked Reserve

Næse:

En let duft af røg rammer næsen som det første. Der følges hurtigt op med en tydelig duft af våde aviser, vådt hø og stald. I baggrunden fornemmes en let duft af læder. I kombination ledes tankerne i retning af den rideskole, jeg besøgte som barn, om søndagen når min far og jeg skulle på tur. Efter lidt tid i glasset opfanges et strejf af citrus og umodne frugter i duften. Alkoholen er ganske tydelig i næsen.

Flóki Sheep Dung Smoked Reserve

Flóki Sheep Dung Smoked Reserve

Palette:

Smagen af vådt hø og hestestald rammer munden som det første. Der følger en smag af fugtigt muldjord hurtigt efter. Langsomt kommer en let tilstedeværelse af røg en anelse mere frem i smag. Det er en røg, som man kender det fra afbrændt papir og pap. Efter et par nip til drammen opfanges en smule egetræ i baggrunden, der også tilføjer en anelse bitterhed til smagen. Et strejf af citrusfugter dukker lejlighedsvist op i smagen. Der er en smule metallisk smag, der ligger over hele smagsindtrykket. Alkoholen er ikke tydelig i smagen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne Islandske whisky. Smagen af hø og hestestald aftager hurtigt. De syrlige noter fra citrusfrugter og umodne frugter kommer en anelse mere frem i eftersmagen. Ligeledes er smagen af egetræ og bitterheden mere markant. Tankerne ledes i retning af citron-te, der har trukket for længe. Man efterlades med et minde om afbrændt papir og staniol i munden.

Hvad siger producenten:

“Our Sheep Dung Smoked Reserve is a truly unique smoked malt. Here we apply an old traditional Icelandic smoking style using sheep dung to smoke the barley. For centuries, Icelanders used this smoking method to preserve food and heat houses; to this day it is used for traditional food preparation and Icelandic malt crafting. The result is truly a unique whisky with a complex flavor profile. Sweet smoky notes compliment the intense flavor of the Icelandic barley and a rich, lingering aftertaste that brings you back to the farm you worked on decades ago. Flóki Sheep Dung Smoked Single Malt is handcrafted and produced from 100% locally farmed Icelandic barley, smoked using traditional Icelandic methods and materials. It is a Single barrel whisky aged for 3 years in ex-Flóki Young Malt barrels under the base of mount Hekla.”

Konklusion:

Dette er ikke nogen stor whisky. Man fornemmer tydeligt, at det er en ung whisky, der ikke har lagret længe inden den er aftappet. Har man mod på at prøve lokale whiskyer, med et tydeligt lokalt præg, så finder du netop dette, i denne whisky. Man kan købe en flaske på 70 cl. for cirka 600 kroner i Keflavik lufthavn i Island. For de penge får man mere en sjov historie at fortælle, end en god whisky at drikke. Retfærdigvis skal det siges at oplvelsen bliver bedre ned igennem flasken. Nuvel, det er nok den mest mærkværdige ting jeg har oplevet på min whisky rejse. Jeg har prøvet whisky røget med bøgeflis, brændenælder og enebær, samt diverse sjove kombinationer af fad, men dog aldrig en der har været røget på fåre-møg. Konklusionen på denne anmeldelse af Flóki Sheep Dung Smoked Reserve er, at den lever op til forventninger til en møg-whisky, der mest er interessant som en lokal kuriositet.

1/5 (1)