Bowmore Black Rock – NAS lagret på sherry fad

Bowmore Black Rock – sherry fadlagret Islay

Bowmore Black Rock er en skotsk whisky på 40% Vol. Bowmore Distillery er beliggende på Islay, og Black Rock er derfor en Islay single malt whisky. Bowmore destilleriet er ejet Suntory Holdings Limited. Whiskyen er lagret på ex-bourbon fad og ex-sherry fad. Whiskyen er uden aldersangivelse og endvidere kølefiltreret. Den er frigivet til salg i lufthavne som en såkaldt “Travel Exclusive”.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #40

Anmeldelse af Bowmore Black Rock

Næse:

Denne whisky fremtræder som det første med en let røget duft. Ikke specielt voldsom, men lige tilpas til at den er tydelig i næsen. Man opfanger noter af appelsin, men de mest fremtrædende toner er af de lidt mørkere og tungere frugttyper som blommer og rosiner. Man opfanger svagt peber og vanilje i baggrunden. Der er ikke noget brænd fra alkohol, og den forekommer næsten alkohol-svag. Der er fine sherry-toner over hele udtrykket, og den kan næsten virke vinøs i næsen.

Bowmore Black Rock

Bowmore Black Rock

Palette:

Der er tydelige sherry smagsnuancer som det første. Disse er fint dækket ind af en svag tilstedeværelse af røg. Der er en god karamelsødme, der ikke bliver dominerende. Man fornemmer også noter af egetræ og vanilje. Også i smagen er der manglende styrke fra alkohol. Her er også smagsnuancer af rosiner og appelsin. Sammen med sødmen minder det lidt om appelsin krokant chokolade i udtrykket.

Afslutning:

I eftersmagen er denne dram også domineret af sherry. Man fornemmer også her de mørke noter fra rosiner, chokolade og vanilje. Den kan give et lille bid i tungen, som om der er lidt peber i afslutningen. Det giver drammen skarphed, som man ellers kunne bruge fra en lidt højere alkoholprocent end de 40% Vol, der er i denne whisky.

Hvad siger producenten:

“A delicious balance of peat smoke, treacle, toffee and orange that have been strongly influenced by the time spent maturing in Spanish sherry casks.”

Konklusion:

Denne whisky er faktisk ret kompleks for af en NAS whisky. Det fine sherry udtryk er godt komplementeret af appelsin, mørk frugt og chokolade. Når det så er sagt, så mener jeg godt den kunne bruge en lidt højere alkoholprocent, for at give whiskyen lidt mere bund og fylde. Den virker lidt tynd i forhold til, hvor kompleks den faktisk er. Prisen i lufthavnen ligger på omkring 450,- kroner, hvilket også må siges at være lige i overkanten for en whisky uden aldersangivelse – også selvom man får en hel liter i flasken. Konklusionen på denne anmeldelse af Bowmore Black Rock er, at det er en fin, kompleks NAS whisky, men måske lidt for dyr, og med for lidt alkoholstyrke.

2/5 (3)