Glentauchers 15 Year Old – Ballantine’s Series No. 003

Glentauchers 15 Year Old – en del af Ballantine’s blended whisky

Glentauchers 15 Year Old er en skotsk whisky på 40% Vol. Glentauchers Distillery er af Skotlands destillerier fra Speyside området. Der laves hovedsagligt whisky til brug i blended whisky. Glentauchers Distillery er ejet af Pernod Ricard, som også ejer Ballantie’s. Whiskyen har lagret 15 år på særligt udvalgte traditionelle egetræsfad, og den er endvidere kølefiltreret. Denne whisky er del af en række på tre single malt whiskyer sendt på markedet under navnet “Ballantine’s Series“. Serien består af denne Glentaucher 15 Year Old, men også af Glenburgie 15 Year Old og Miltonduff 15 Year Old. De tre single malt whiskyer indgår alle i Ballantine’s blended whisky. Miltonduff 15 Year Old er fundamentet, Glenburgie 15 Year Old er hjertet og Glentauchers 15 Year Old er afslutningen.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #147

Anmeldelse af Glentauchers 15 Year Old

Næse:

Man dufter sødme så snart næsen kommer til glasset. Det er en blanding af maltsødme og honningsødme. Efter nogle minutter i glasset er det mere en sødme, som den man kender fra modne appelsiner. Duften af søde og modne citrusfrugter bliver efterhånden dominerende. I baggrunden fornemmes lidt duft af lyng. Efter at have smagt på denne Speyside whisky, så kommer også en snert af vanilje frem. De 40% vol alkohol er ikke at mærke i aromaen.

Glentauchers 15 Year Old

Glentauchers 15 Year Old

Palette:

Paletten er, ganske som næsen, også præget af sødme. I smagen er det modne appelsiner, som er tydeligst. Der er også en lille snert af syrlighed, som blot tilføjer til en fornemmelse af moden appelsin. Efter et par nip til drammen, så bliver kommer en tydelig smag af karamel og vanilje frem. Der er en ganske kort smag fra stærke krydderier som kanel og muskatnød, lige når drammen rammer tungen, men det er hurtigt erstattes af det generelt søde udtryk. Heller ikke i paletten gør alkoholen nævneværdigt væsen af sig i denne single malt whisky.

Afslutning:

Der er en medium lang afslutning på denne dram. Den starter ud med sødmen, som også var i både duft og smag. Honningsødmen er den mest markante, og de søde appelsiner ligger fint i baggrunden. Også her kommer en fin smag af kanel og muskatnød frem. Der er en smule bitterhed og smag af egetræ i munden. Slutteligt tørrer munden en smule ud, og man efterlades med en fin smag af mælkechokolade og rosiner.

Hvad siger producenten:

The Glentauchers Single Malt delivers the smooth and delicate lingering finish of a Ballantine’s blend. With hints of delicate floral heather on the nose and soft berries and barley sugar sweets on the palate, this whisky has an incredibly long, luscious finish.”

Konklusion:

Dette er ganske fin single malt whisky. Kan man lide sødme i alle afskygninger, så kan denne dram godt anbefales. Den voldsomme sødme giver en stor tyngde i whiskyen, og den kan næsten virke lidt for tung. Er man til røget whisky, eller lette og frugtige whiskyer, så skal man ikke købe denne. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner. Hvis man er nysgerrig efter at smage en officiel aftapning fra et destilleri, som sjældent smider flasker på markedet, så er den alle pengene værd. Konklusionen på denne anmeldelse af Glentauchers 15 Year Old Ballantine’s Series No. 003 er, at det er en god og sødmefuld oplevelse, som sagtens kan gøre sig som afslutning på den klassiske blended whisky.

3/5 (1)