Lindorm – Den første fra Brænderiet Limfjorden

Lindorm – Nordjysk single malt whisky

Lindorm er en dansk single malt whisky på 46% Vol. Whiskyen er lavet på Brænderiet Limfjorden, som ligger i det nordvestlige Jylland. Det har ikke været muligt at finde noget information om fad typerne, der er brugt til lagring af denne danske whisky. Dette er den første udgivelse i en trilogi af whiskyer fra destilleriet. Der er udgivet i alt 899 flasker, der er frigivet den 19. maj 2018. Jeg har købt denne sample på whiskymessen 2019. Whiskyen er ikke kølefiltreret og er også uden aldersangivelse.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #52

Anmeldelse af Lindorm

Næse:

Man bliver mødt af en syrlighed, nærmest som fra en flaske eddike, første gang man stikker næsen ned til glasset. Denne syrlighed er meget markant, men aftager en smule, efter lidt tid i glasset. Den forsvinder aldrig helt, men efterlader dog plads til lidt andre indtryk. Når man kommer igennem syren, kan man svagt  dufte lidt egetræ og vanilje. Denne duft tiltager efterhånden. Samtidig kommer en middel maltsødme frem, som gør drammen lidt mere blød i næsen. Man mærker ikke de 46% vol alkohol.

Lindorm - Sample

Lindorm – Sample

Palette:

Smagen er præget af en god sødme, som den man finder i moden frugt. Først efter et par nip kommer syrligheden, der var meget markant i duften, en smule frem. Det er dog ikke tilnærmelsesvist tæt på den styrke, som det havde i næsen. I stedet smager man valnødder og mandler, som giver drammen et lidt bittert udtryk. Man kan i baggrunden fornemme lidt vanilje. Heller ikke i paletten gør alkoholen meget væsen af sig selv.

Afslutning:

Der er en ret kort eftersmag på drammen, men alkoholen giver en god varme. Igen er sødmen dominerende. Dette følges fint op af bitterheden, som også var at finde i paletten. Vanilje og egetræ kommer frem efter lidt tid i munden. Kombinationen leder tankerne hen på en mellemting af mørk chokolade og mælkechokolade. Lige inden munden tørrer ud fornemmer man syrligheden på tungen.

Hvad siger producenten:

“Navnet på whiskyen stammer fra et sagn: fortællingen om det store dragelignende uhyre, man kaldte lindormen. Man sagde, at bakkerne ved Limfjorden var formet oven på dens krop og at Sundsøre Tange var dens hale – så brænderiet skulle være bygget ovenpå dragen”

Konklusion:

Denne whisky er ikke som noget jeg tidligere har smagt. Det er virkelig en speciel oplevelse. Den nærmest eddike-agtige fornemmelse erstattes af sødme og nødder. Nu er jeg ret glad for syrlige øl, som spontant gærede øl og sour ales. Det betyder selvfølgelig at jeg er bekendt med disse duft- og smagsindtryk. Mange vil nok finde det lidt for specielt, og måske endda ligefrem dårligt. Men jeg kan lide det, og det gælder også denne whisky. Man kan købe en flaske for omkring 1200,- kroner. Det er dyrt for en NAS whisky, og det er den måske ikke helt værd. Konklusionen på denne anmeldelse af Lindorm er, at det er en utroligt interessant dram, og man bør gøre sig selv den tjeneste, at smage den.

3.6/5 (5)