Fary Lochan Sommer Batch #2 – dansk whisky fra Jylland

Fary Lochan Sommer Batch #2 – Den tredje i denne serie af “De fire årstider”

Fary Lochan Sommer Batch #2 er en dansk whisky på 46% Vol. Whiskyen er fra det danske Fary Lochan Destilleri A/S. Whiskyen er fyldt på fad den 6. april 2013, 26. maj 2013, 31. maj 2013 og 13. juni 2013. De fire fad er efterfølgende hældt sammen, inden tapningen den 13. februar 2018. Dette gør whiskyen 4 år gammel Den officielle frigivelse er den 3. marts 2018. Der er frigivet 1715 flasker af denne, og jeg har købt flaske #878, #889 og #1254. Nedenfor er flaske #878 anmeldt. Der er endvidere lavet 1200 5 cl. flasker uden nummer. Whiskyen er modnet på ex-bourbon fad og ikke kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #51

Anmeldelse af Fary Lochan Sommer Batch #2

Næse:

Det første der rammer næsen er en lidt sprittet duft, der kan være lidt svær at trænge igennem. Et par dråber vand afhjælper dog det problem. Herefter opfanges fine nuancer af frisk frugt. Det er primært toner af grønne, umodne pærer og æbler der giver indflydelsen. Det virker som en ung og frisk dram, som måske mangler lidt tyngde i form af indflydelse fra fadet.

Fary Lochan Sommer Batch #2

Fary Lochan Sommer Batch #2

Palette:

I starten virker det som en ung og lidt sprittet whisky. Det aftager dog efter et par smagsprøver, hvor drammens virkelige smagsnoter træder frem. Så opfanger man faktisk ret mørke nuancer i i whiskyen. Man smager marcipan, nødder og chokolade. Efter at have tilsat et par dråber vand bliver whiskyen lidt nemmere tilgængelig og præsenter små fine noter af egetræ og vanilje. Desværre bærer den lidt præg af en metallisk undertone.

Afslutning:

Der er en ret kort afslutning på denne whisky. Afslutningen er præget af nødder og marcipan. Det givet egentlig en ret god dybde til afslutningen til denne dram. Også i afslutningen er alkoholen ret dominerende, og man kan derfor med fordel tilsætte lidt vand. Det giver lov til de små noter af vanilje og chokolade kan komme frem i lyset, og det klæder den godt.

Hvad siger producenten:

“Med vores sommer variant får du en olieret whisky med mange fine smagsnoter. Du finder blandt andet en fin let bourbon vanilje, malt, sommerblomster, tørret frugt, pærer, bivoks og et lille strejf af dansk jordbund.”

Konklusion:

Denne whisky er sådan set ganske fin. Den er nogenlunde kompleks på trods af den unge alder, hvis man ser bort fra den lidt metalliske bismag, som desværre er til stede. Den er ganske let at drikke, men tilbyder dog ganske fine nuancer – særligt når man tilsætter en smule vand til at tage spidsen af spritten, og åbne op for drammen. Whiskyen kan erhverves for omkring 600,- kroner, hvilket jeg principielt mener er lige i overkanten for en whisky med så lav en alder. Sammenlignet med andet dansk whisky i prisklassen, så klarer den sig utroligt fint. Jeg var dog heldig at finde den i et oprydnings-salg til lige over 400,- kroner, hvilket er en ganske fornuftig pris. Konklusionen på denne anmeldelse af Fary Lochan Sommer Batch #2 er, at det er en fin whisky, men den er måske lige dyr nok, i forhold til det som den tilbyder.

3/5 (1)