Macallan Fine Oak – 10 Year Old

Macallan Fine Oak 10 Year Old – Triple Cask Matured

Macallan Fine Oak 10 Year Old er en trippel modnet whisky på 40% Vol. Destilleriet er teknisk set placeret i den østlige del af Speyside regionen i Skotland. Derfor produceres der i sagens natur Speyside single malt whisky på destilleriet. The Macallan Distillery er ejet af Edrington Group. Whiskyen er trippel modnet i ex-bourbon fad, samt både amerikanske og europæiske ex-sherry fad i mindst 10 år. Whiskyen er ikke kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #145

Anmeldelse af Macallan Fine Oak 10 Year Old

Næse:

Der er først en tydelig frugtsødme i næsen, når der duftes til denne whisky. Det er svært at sætte en finger på, hvilke frugter der er tale om, for der er mange duftindtryk af frugt, blandet andet æble, pære og banan. Efter nogle minutter kommer der lidt mørkere noter frem, hvor abrikoser og rosin lige anes i baggrunden. Det er en fin malt sødme over hele duftudtrykket. Når man har smagt på drammen, og dufter til den igen, så kan man også dufte en snert af vanilje og noget som minder om kaffe. Alkoholen er ikke at mærke i næsen.

Macallan Fine Oak 10 Year Old

Macallan Fine Oak 10 Year Old

Palette:

Der er først tydelig malt sødme. Denne sødme drejer sig over i en mere frugt-agtig sødme. Her smages igen en kombination af flere frugter, ganske som det også var at bemærke i duften. Der mærkes lidt krydderier på tungen, men det er ikke stærke krydderier, men måske mere som krydderurter, som giver et lille spark, til en i forvejen blid og blød whisky. Efter et par mundfulde fremkommer lidt egetræ, vanilje og karamel i paletten. Der er også her en let kaffe-note at spore, men uden bitterheden som kaffe har. De 40% vol er ikke at mærke på smagen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på drammen. Sødme fra malt og frugt er dominerende i begyndelsen. Dette går roligt over i mere smag af egetræ og vanilje. Efter lidt tid sidder man med en fornemmelse af soltørrede rosiner i munden, og smagen af egetræ bliver tydeligere og tydeligere. Der er ikke nogen bitterhed at finde. Der mærkes en let prikken på tungespidsen fra nogle krydderier. Denne Speyside single malt whisky afsluttes i en fin note af vanilje og karamel.

Hvad siger producenten:

“The Macallan Fine Oak is triple cask matured in a unique, complex combination of exeptional oak casks; European oak casks seasoned with sherry, American oak casks seasoned with sherry and American oak casks seasoned with bourbon. This triple cask combination delivers an extraordinarily smooth, delicate yet complex single malt, matured at The Macallan Distillery for a minimum of ten years.

Konklusion:

Her har vi fat i en ganske god whisky. Der er nærmest tale om en kombination af frugtkurv, tørrede frugter, vanilje, krydderurter og egetræ. Den har en ganske god kompleksitet. Når det er sagt, så fremstår den næsten for blid og blød i sit udtryk. Jeg kunne godt bruge lidt mere spark i denne whisky. Dette kunne eksempelvis gøres ved en smule højere alkohol procent, som jeg er sikker på også ville give smagsoplevelsen et løft. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner. Det er trods alt nok lige i overkanten, men det er nok den personlige smag som bør afgøre dette. Konklusionen på denne anmeldelse af Macallan Fine Oak 10 Year Old er, at det er en god whisky, med potentiale til mere.

3/5 (1)