Scallywag – Speyside Blended Malt Scotch Whisky

Scallywag – Remarkable Regional Malts

Scallywag er en blended small batch skotsk malt whisky på 46% Vol. Whiskyen indeholder udelukkende whisky fra Speyside regionen i Skotland. Flasken er del i Douglas Laing & Co. Ltd.’s serie med navnet “Remarkable Regional Malts”. Whiskyen er sammensat af forskellige single malt whiskyer, og den er derfor en “blended malt whisky”. Den indeholder blandt andet whisky fra Mortlach, Macallan og Glenrothes destillerierne. En stor del af whiskyen har lagret i ex-sherry fad, og en lidt mindre del i ex-bourbon fad. Den er hverken kølefiltreret eller tilsat kunstig farve. Der er ikke aldersangivelse på flasken, hvilket gør den til en NAS aftapning.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #251

Anmeldelse af Scallywag

Næse:

Næsen mødes først af en let frugtsødme. Der duftes lidt modne æbler og pærer. Efter lidt tid i glasset kommer også en duft af søde appelsiner og honning frem fra baggrunden. Efter man også har smagt på denne whisky, så kommer noter af rosiner og mælkechokolade også frem i duften. Ligeledes opfanges også noter af vanilje og kaffe. Man mærker ikke de 46% vol alkohol i næsen.

Scallywag - Miniature

Scallywag – Miniature

Palette:

Søde rosiner er det første der rammer smagsløgene. Denne note er langt tydeligere i smagen end den er i duften. Ligeledes er vanilje og mælkechokolade også langt mere markant i paletten. Der mærkes en let prikken af stærk kanel på tungen, der dog hurtigt aftager igen. De sødmefulde frugter, der var at finde i duften er kun sjældent fremme i smagsbilledet. Efter et par nip til drammen anes lidt kaffe og egetræ også i smagen. Heller ikke her er alkoholen tydelig.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne blendede Speyside whisky. Sødme fra rosiner og honning ligger som et fint lag i hele munden. Momentvis mærkes noter af kanel på tungen. Efterhånden som sødmen aftager bliver noter af egetræ og kaffe tydeligere, hvilket giver en lidt tør følelse på tungen. Smagen af mælkechokolade kommer også fint frem. Man efterlades slutteligt med en smag af muskatnød, vanilje og lidt bitterhed fra appelsin-skal i munden.

Hvad siger Producenten:

“Inspired by a long line of Douglas Laing family Fox Terriers, Scallywag Malt Scotch Whisky is a marriage of aged Speyside Single Malts matured predominantly in Spanish Sherry casks. The resulting Whisky reveals an explosion of rich, dark fruits, chocolate and spice interwoven with late vanilla. Award-winning Scallywag is bottled and released in genuinely small, precious batches.”

Konklusion:

Dette er fornuftig blended malt whisky. Der er gode indtryk i både duft, smag og eftersmag. Man skal dog ikke forvente kompleksitet og dybde i denne dram, men derimod en let-drikkelig og let-tilgængelig whisky, hvor de fleste kan være med. Man kan købe en flaske for omkring 450,- kroner. For de penge kan man også købe en ganske anstændig single malt whisky. Ud fra den betragtning, er jeg sådan set ganske tilfreds med, at det kun er en miniature flaske jeg har købt. Jeg er dog stadig fristet til at prøve andre i udgivelser i serien. Konklusionen på denne anmeldelse af Scallywag er, at den er ganske hæderlig, men jeg nok foretrækker Speyside single malt, frem for denne blended “Remarkable Regional Malt“.

2/5 (1)